Michael Bennett

Michael Bennett (8. april 1943 – 2. jul 1987) bio je američki kazališni režiser, scenarist, koreograf i plesač, najpoznatiji po tome što je osvojio sedam nagrada Tony za koreografiju i režiju nekoliko popularnih broadwayskih mjuzikala. Među predstavama koje je koreografirao se ističu Promises, Promises, Follies i Company. Njegov najveći uspjeh je bila predstava A Chorus Line iz 1975. godine, za čije je stvaranje primijenio pionirsku metodu kazališnih radionica, a za koju je nagrađen Tonyjem za najbolju režiju mjuzikla i Tonyjem za najbolju koreografiju. Poznat je i kao jedan od tvoraca popularnog mjuzikla Dreamgirls.

Michael Bennett
RođenjeMichael Bennett DiFiglia
(1943-04-08)8. 4. 1943.
Buffalo, SAD
Smrt2. 7. 1987. (dob: 44)
Tucson, SAD
Suprug/aDonna McKechnie (1976–1977)

Rođen kao Michael Bennett DiFiglia u skromnoj italoameričko-jevrejskoj porodici, plesom se počeo baviti još kao tinejdžer, te je napustio srednju školu kako bi tumačio ulogu Baby Johna na evropskoj i američkoj turneji predstave West Side Story. Brodvejsku karijeru je započeo 1961. a sredinom 1960-ih bio član stalne plesačke trupe u muzičkoj TV-emisiji Hulabaloo; tamo je upoznao Donnu McKechnie koja će mu kasnije postati profesionalna partnerica i supruga. Koreografski debi je imao s predstavom A Joyful Noise 1966. Nakon nje se nametnuo kao jedan od najuspješnijih brodvejskih koreografa. Zahvaljujući uspjesima A Chorus Line i Dreamgirls je stekao reputaciju jednog od najboljih i najinovativnijih brodvejskih režisera.

Bennettu, koji je u privatnom životu bio biseksualac je tokom posljednjih godina života karijeru ozbiljno načeo alkoholizam i ovisnost o kokainu. Svoj posljednji projekt - režiju londonske premijere mjuzikla Chess 1986. godine - je morao napustiti zbog zdravstvenih problema izazvanih AIDS-om, od koga je umro.

Vanjske veze uredi