Meksički NLO incident 2004.

13. 5. 2004., novinar Jaime Maussan objavio je intervju sa sa dužnosnicima ratnog zrakoplovstvoa Meksika koji su tim povodom u javnost pustili infracrvenu video snimku ratnog zrakoplova koji je 5. ožujka iste godine snimio 11 NLO-a, sferičnih objekata koji su nejednako putovali nebom velikom brzinom. Znamenito je to što nisu mogli biti viđeni golim okom, niti detektirani na radaru, nego jedino infracrvenom kamerom (koja se inače koristi radi otkrivanja krijumčara droge po noći).[1][2] Nakon nekog vremena, objekti su nestali na horizontu te ostavili pilote začuđene.

Lokacija područja na kojem se dogodio incident na karti Meksika
General Clemente Vega Garcia, ministar obrane Meksika, osobno je kontaktirao novinare u svezi ovog incidenta

General Clemente Vega Garcia, ministar obrane, sam je kontaktirao Maussan kako bi mu predao sve snimke i informacije. On je zasad najviše rangirana osoba neke države koja je ikada javno progovorila o NLO viđenju.[3] Događaj je dobio naziv Meksički NLO incident 2004..

Neki su pokušali te objekte objasniti plamenovima ili plinu iz obližnje naftne platforme.[4] U svojem filmu, "Dan Aykroyd Unplugged on UFOs", Dan Aykroyd je odbacio ovakvu vrstu objašnjenja, šaljivo komentirajući da bi se jedino moglo raditi o plinu "ako je taj plin imao oblik sfere, letio gore-dolje i jedino bio vidljiv infracrvenom kamerom".

Giuliano Marinković i Krešimir Mišak spomenuli su ovaj događaj u emisiji Na rubu znanosti koja se bavila NLO viđenjima unutar vojnih krugova.

PovezniceUredi

IzvoriUredi

Vanjske povezniceUredi