Magda al-Sabahi

Afaf Ali Kamel al-Sabahi (arap. عفاف على كامل الصباحى, Tanta, 6. maja 1931. – Kairo, 16. januara 2020), poznatija pod umjetničkim pseudonimom Magda (arap. ماجدة), bila je egipatska filmska glumica, koja je vrhunac popularnosti uživala 1950-ih i 1960-ih.

Magda al-Sabahi
Magda al-Sabahi
Rođenje(1931-05-04)4. 5. 1931.
Tanta
Smrt16. 1. 2020. (dob: 88)
Dokki
Državljanstvo Egipat
Zanimanjeglumac, filmski režiser, filmski producent
Suprug/aIhab Nafea
DjecaGhada Nafea

Rodila se u relativno bogatoj, ali strogo muslimanskoj porodici. Glumačku karijeru je započela u dobi od 16 godina, kada ju je slučajno upoznao režiser Saif ed-Din Šaukat te angažirao kao zvijezdu svog filma El-naseh. Kada je to rekal roditeljima, oni su joj, smatrajući glumačku profesiju "nečasnom", zabranili izlazak iz kuće. Film je na kraju snimala krišom, praveći se da ide u školu. Režiser joj je izašao u susret tako da ju je potpisao sa pseudonimom "Magda". Kada su roditelji za to doznali, podnijeli su tužbu protiv Šaukata i izbio je veliki skandal, ali su se na kraju ipak pomirli sa time da će im kćer biti glumica.

Sa vremenom je postala velika zvijezda, a 1958. snimila svoj najpoznatiji film Djamilah, posvećen tada aktualnom Alžirskom ratu za nezavisnost. Već prije toga je osnovala vlastitu produkcijsku komapniju.

Bila je u kratkotrajnom braku s vojnim pilotom Ehabom Nafijem, sa kojim je dobila kćer Gadu, koja je i sama postala glumica.

Vanjske veze uredi