Napuštajući Las Vegas

(Preusmjereno sa Leaving Las Vegas)
Leaving Las Vegas
Režija Mike Figgis
Producent Lila Cazès
Annie Stewart
Scenario Mike Figgis
Predložak Leaving Las Vegas; autor:
John O'Brien
Uloge Nicolas Cage
Elisabeth Shue
Julian Sands
Muzika Anthony Marinelli
Mike Figgis[1]
Fotografija Declan Quinn
Montaža John Smith
Distribucija United Artists
Datum(i) premijere
15. septembar 1995 (1995-09-15) (Toronto)
Trajanje 112 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet 3,6 mil. $[2]
Bruto prihod 32,029.928 $

Leaving Las Vegas (sh. Napuštajući Las Vegas) je američki igrani film snimljen 1995. godine u režiji Mikea Figgisa. Predstavlja adaptaciju istoimenog poluautobiografskog romana Johna O'Briena. Protagonist, čiji lik tumači Nicolas Cage, je hollywoodski scenarist koji je zbog alkoholizma ostao bez posla, porodice i prijatelja te koji odlučuje svoj okončati tako da ode u Las Vegas i propije se na smrt. Radnja prikazuje kako na tamošnjim ulicama upozna prostitutku (čiji lik tumači Elisabeth Shue) sa kojom će započeti neobični ljubavni odnos.

Film je snimljen sa relativno niskim budžetom, zbog koga je sam Figgis morao napisati muziku te se snimao "gerilskim" tehnikama na ulicama Las Vegasa. Kritičari su ga, međutim, izuzetno pohvalili, a usprkos izuzetno mračne teme je ostvario i solidan komercijalni uspjeh. Posebne je pohvale dobio Cage koji je za svoj nastup dobio Oscar za najboljeg glumca.

UlogeUredi

IzvoriUredi

  1. "LEAVING LAS VEGAS: A Finding Aid to the Collection in the Library of Congress". (1995). Washington, DC: Library of Congress Manuscript Division. Retrieved 12. V 2015.   Ovaj članak sadrži tekst iz ovog izvora, koji je u javnom vlasništvu.
  2. Box Office „Information for Leaving Las Vegas. The Wrap. http://powergrid.thewrap.com/project/leaving-las-vegas Box Office. Pristupljeno 24. VIII 2014. 

Vanjske vezeUredi