Las dos caras de Ana

Anin dvostruki život (Las dos caras de Ana) je meksička telenovela producirana od strane Lucero Suarez i Angela Villaverdea, a redatelji su Gaston Tuset i Claudia Elisa Aguilas. Telenovela je rađena prema originalnoj ideji Erike Johanson i Pabla Serre.

Las dos caras de Ana
Formattelenovela
NastupajuAna Layevska
Rafael Amaya
Alexa Damian
Mauricio Aspe
Zemlja porijekla Meksiko
Broj epizoda120
Produkcija
Producent(i)Lucero Suarez
Trajanje45 min. po epizodi
Emitiranje
Originalni kanalTelevisa
Originalno prikazivanje25. rujna 2006. – 9. ožujka 2007.

U Hrvatskoj je prikazivana na programu HRT.

Sinopsis uredi

Ana Escudero je mlada i vesela djevojka koja živi u Miamiju sa svojom majkom Julijom i bratom Fabianom. Njezin najveći životni san je postati poznata glumica, no zbog trenutnog financijskog stanja ne može se u potpunosti posvetiti tom snu. Popodneva provodi brinući se o bogatoj udovici Gracieli Salgado čije dvije unuke starici zadaju velike probleme. Graciela obožava Anu, te joj osigura audiciju u prestižnoj glumačkoj školi gdje ona već prvog dana upoznaje Gustava Galvana, mladića punog energije koji s Anom također dijeli san o glumi i slavi.

Jednog kobnog popodneva Aninog brata Fabiana, zdravog i vrsnog sportaša, na ulici pregazi automobil kojim upravlja Ignacio, razmaženi i neodgovorni sin milijunaša Humberta Bustamantea. Usprkos nagovaranju brata Vicentea koji je s njim bio u autu, Ignacio se odbije zaustaviti na mjestu nesreće i pomoći Fabianu. Zahvaljujući svom utjecaju u policiji, Humberto uspije osloboditi svoje sinove od krivnje, te odbije pomoći Fabianu koji je ostao paraliziran. Očajne i ljute zbog nepravde, Julia i Ana predstave Fabianov slučaj široj javnosti pomoću medija. U strahu od zatvora i pod utjecajem droge, Ignacio podmetne požar u Aninoj kući, vjerujući kako se u njoj nalaze Ana i njena majka. No u požaru pogibaju samo Julia i Marcia, Fabianova zaručnica. Strepeći za Anin život, Graciela je pošalje u New York, a nesretnu Marciju pokopa pod Aninim imenom i prezimenom. Za cijeli svijet, Ana Escudero je prestajala postojati.

U međuvremenu, Gustavo ne može zaboraviti djevojku koju je susreo na audiciji. On je bogat mladić koji studira glumu protiv volje svog oca, koji ga pak izbaci iz kuće i blokira mu sve ponude za posao. Gustavo se posveti vrtlarstvu i upoznaje mladu Irene, unuku gospođe Graciele, koja se zainteresira za njega bez obzira što je već djevojka preprodavača droge. Ubrzo Irene doznaje kako je Gustavo milijunaš, te kontaktira i ponudi Gustavovu ocu svoju pomoć obećavajući mu kako će uz nju Gustavo zaboraviti na glumu.

Prolaze dvije godine i Fabian umire od posljedica nesreće. Ana se vrati u Miami i na dolasku se susretne s Gustavom, sada već diplomiranim glumcem koji nema sreće u pronalasku uloga zahvaljujući Irene i svom ocu. Gustavo shvati kako ne može živjeti bez Ane i prekida svoju vezu s Irene na što ona pobjesni. Između Ane i Gustava se iz dana u dan rađa sve veća ljubav. No Gustavo ne zna kako se Ana vratila kako bi osvetila smrt svojih najbližih, te u tajnosti preuzima novi identitet. Postaje hladna i proračunata Marcia Lazcano, elegantna žena odlučna uništiti obitelj Bustamante. S vremenom uspije zavesti oca i sinove, te ih posvađati, no ne zna da okrutna Irene prati svaki njezin korak s namjerom da je odvoji od Gustava. Vrlo brzo Ana će shvatiti da bi je želja za osvetom mogla stajati iskrene ljubavi jer na vidjelo polako izlazi neočekivana istina – Gustavo Galvan umjetničko je ime Rafaela Bustamantea, trećeg Humbertovog sina milijunaša.

Zanimljivosti uredi

  • Iako je producentica telenovele trebala biti Nathalie Lartilleux, koja je snimala tri telenovele u Miamiju, Inocente de Ti, El Amor no tiene Precio i Peregrina (dvije potonje su bile neuspjesi u Meksiku), Televisa se odlučila za Lucero Suarez.
  • Ulogu Anine majke trebala je igrati glumica Alma Delfina, no zamjenjena je glumicom Socorro Bonilla.
  • Pošto Televisa nije znala koju će telenovelu smjestiti u termin 17:00 nakon Aninog dvostrukog života, zamolili su producenticu da produži telenovelu za 20 epizoda, na što je Lucero rekla kako to neće napraviti, jer ne namjerava nadopisivati nove likove i tako upropastiti cijeli scenarij. Snimanja telenovele trebala su završiti već 20. siječnja 2007., no Televisa je zaprijetila Lucero da će je maknuti s projekta ako ne produži telenovelu, te je Lucero, pod prijetnjama, to i učinila.
  • Nakon ulaska lika Santiaga u telenovelu, gledatelji su mogli samo nagađati s kim će ostati lik Ane. Snimljena su čak i dva različita kraja, jedan u kojem Ana ostaje s Rafaelom, te drugi u kojem Ana ostaje sa Santiagom. U većini država prikazan je prvi kraj.
  • Naslovnu pjesmu "Coleccionista de canciones" interpretirala je grupa Camila.
  • Anu glumi istoimena glumica - Ana Layevska, a Rafaela istoimeni glumac - Rafael Amaya. Glavni su glumci prohodali na snimanju.
  • Španjolski naziv serije - Las Dos Caras de Ana - je igra riječi s Las Dos Caras de Jano ("dva lica Janusa").

Uloge uredi

Glumac/ica Lik
Ana Layevska Ana Escudero Vivanco/Marcia Lazcano
Rafael Amaya Rafael Bustamante/Gustavo Galvan
Jorge Aravena Santiago Figueroa
Maria Rubio Graciela Salgado
Alexa Damian Irene Alcaraz
Leonardo Daniel Humberto Bustamante
Mauricio Aspe Ignacio Bustamante
Francisco Rubio Vicente Bustamante
Héctor Sáez Dionisio Jimenez
Raquel Morell Rebeca
Toño Mauri Adrian Ponce
Graciela Bernardos Aurora Sarmiento †
Allisson Lozz Paulina Gardel Duran
Susana Diazayas Sofia Ortega
Maria Fernanda Garcia Cristina Duran de Gardel
Mariana Huerdo Claudia Alcaraz †
William Colmenares Otto Cotrina †
Alexandra Graña Tina Bonilla
Julian Legaspi Javier Gardel
Ismael La Rosa Eric Guerra
Liliana Rodriguez Catalina "Kathy" Magaña
Melvin Cabrera Leonardo "Leo" Jimenez
Eduardo Rivera Marcos
Hannah Zea Vania Avendaño
Ivelin Giro Natalia Gallardo
Kathy Serrano Belen
Joel Sotolongo Antonio
Celia Paulina Kelly
Rosalinda Rodriguez Ursula
Carmen Olivares Rosa
Gonzalo Vivanco Carlos

Gostujuće uloge uredi

Glumac/ica Lik
Miguel Angel Biaggio Fabian Escudero Vivanco †
Socorro Bonilla Julia Vivanco de Escudero †
Juan Vidal Cristobal Acosta †
Hector Ortega Don Polo
Thauro John Stanton

Eksterni linkovi uredi