Za ostala značenja, vidi Lalola (razvrstavanje).

Lalola (šp. Lalola) je argentinska humoristička telenovela, produkcijske kuće Dori Media Group, snimana tokom 2007. i 2008.[1] Protagonist je uspešni izdavač i plejboj i zavodnik na koga vračara baci čini te se budi u telu lepe žene. Poznata je po tome što je imala niz rimejkova - u Španiji, Čileu, Peruu, Belgiji, Rusiji i Indiji.

Lalola ♂ ♀
Drugi nazivLalola ♂ ♀
Žanrkomedija
KreatorSebastián Ortega
ScenarioSusana Cardozo (autor)
Pablo Lago (autor)
Esther Feldman (koordinacija)
Alejandro Quesada
RežijaGustavo Luppi
NastupajuCarla Peterson
Luciano Castro
NaracijaMuriel Santa Ana
Zemlja porijekla Argentina
Jezik/cišpanski
Broj sezona1
Broj epizoda150
Produkcija
Producent(i)Celina Amadeo
Trajanje60 min. po epizodi
Emitiranje
Originalni kanalAmérica TV
Originalno prikazivanje28. august 200729. april 2008
Eksterni linkovi
Službene stranice

U Srbiji je prikazivana tokom 2008. i 2009. na televiziji Košava.[2][3][4]

Sinopsis uredi

U ovoj telekomediji priča se vrti oko zavodnika Ramira Lala Padilja, uspešnog na svim životnim poljima: direktor je izdavačke kuće Haj fajv, uređuje poznati časopis za muškarce Don, ima mnogo obožavateljki koje želi da osvoji, ali samo za jednu noć. Romina, koja je zaljubljena u Lala, odlučuje da mu se osveti jer ju je ostavio. Pronalazi vračaru i tokom pomračenja meseca baca vradžbinu na Lala, koji preko noći postaje prelepa žena, kako bi osetio kako je biti zaveden i odbačen.

Kada se ujutru probudi i shvati da se nalazi u novom telu počne da paniči, kao i njegova bezrezervna prijateljica Grejs, jer baš tog dana treba predstaviti novu ideju za časopis. Uz pomoć prijateljice Lalo postaje Dolores Lola Padilja, izmišljena Lalova rođaka. Praveći se da je Lalo morao na put u Nemačku, Lola zamenjuje „rođaka“ na poslu.

Od tada počinju da se dešavaju veoma zabavne situacije sa kojima Lalo počinje da otkriva, uz pomoć Grejs, koliko su drugačije žene od muškaraca: nošenje suknji, visokih potpetica, menstruacija... Malo po malo saznaje ko je bio iskren, a ko licemeran u odnosu sa Lalom, kao što je njegov najbolji prijatelj Gaston Zak, jedan od prvih koji se protivio ostanku Lole u časopisu. Pored Gastona i Viktorija bojkotuje novu šeficu i Natalija Agire sa svojom majkom Karolom. Ali Lola pronalazi i saveznike u firmi kao što su predsednik Donato Agire i fotograf Fakundo, koji kasnije počinje da oseća nešto više prema „Lalu“.

Ne obraćajući pažnju Lola i Fakundo počnu da se zbližavaju, ali Lola ne želi ozbiljnu vezu jer misli da je samo privremeno u ovom telu...

Likovi uredi

  • Ramiro Lalo Padilja: On je tipičan mačo muškarac, moderan tip, koji stalno misli na seks. Veruje da žene celog života samo žele da se udaju i imaju decu. Ima „veze“ samo za jednu noć. Ali poslednja devojka, Romina, zaklinje se na osvetu i pomoću vračare ga pretvara u ženu.
  • Dolores Lola Padilja: Ona je žena u koju se Lalo pretvorio. Zauzima njegovo mesto kao nova direktorka izdavačke agencije, praveći se da je njegova rođaka. Netolerantna je na šovinističke komentare upućene njenoj ličnosti. Shvata šta znači biti žena zahvaljujući svojoj najboljoj prijateljici Grejs. Zbližava se sa Fakundovom kćerkom i zaljubljuje se u njega, iako ga u početku ne podnosi. Njena suparnica je Natalija, Agireova kćerka.
  • Grejs: Vodeća zvezda poznate radio-stanice. U početku je mislila da je zaljubljena u Lala, postaje mu najbolja prijateljica i jedina žena koju poštuje. Jedina osoba koja zna Lolinu priču i pomaže joj oko svih problema koji stalno nailaze. Bez nje Lola bi bila izgubljena.
  • Fakundo: On je savršeni muškarac. Ceni i poštuje žene, ima kćerku Melisu. Brine o detetu otkako ju je majka napustila i odličan je otac. Fotograf je u časopisu. Zakleo se da se nikada neće zaljubiti, ali onda upoznaje Lolu.
  • Gaston: Prijatelj je i Lalov kolega na poslu. Lolin neprijatelj i stalno traži način kako da je izbaci sa mesta direktora, ali ne uspeva.
  • Agire: On je vlasnik časopisa i iz obzirnosti prema Lalu prihvata Lolu za direktorku od prvog trenutka.
  • Danijela Kalori: Ona je ženska verzija Lala. Prevarila je jednog muškarca i on je nju pretvorio u muškarca. Dobija Lalovo telo i koristi ime Karlos. U poslednjoj epizodi razgovara sa Lolom o svemu što se dogodilo i kako ne želi da ponovo bude Danijela.

Uloge uredi

Glumac: Uloga:
Huan Hil Navaro Ramiro Lalo Padilja
Karla Peterson Dolores Lola Padilja
Danijela Kalori
Lusijano Kastro Fakundo Kanavaro
Murijel Santa Ana Grasijela Grejs Nejra
Rafael Fero Gaston Zaks
Luis Zjembrovski Donato Agire
Sandra Baljesteros Viki
Violeta Urtizberea Hulija
Lola Bertet Soledad
Agustina Leokuna Natalija Agire
Viktor Malagrino Patrisio Migel
Dijana Lamas Griselda
Tomas de las Eras Nikolas
Nahuel Muti Bugi
Matijas Desiderio Martin
Čela Kardalda Iris
Bruna Kastro Melisa
Rejna Rič Karola Agire
Pablo Kedon Teo
Marsela Klusterboer Romina
Rita Kortese Vračara #1
Monika Vilja Adivina
Tina Serano Lalova majka
Santijago del Moro Matijas
Gabrijel Gojti Perez Pardo
Selva Aleman Hina Kalori
Esteban Perez Serhio
Barbara Lombardo Sabrina
Serhio Surako Pablo
Laura Askura Vračara #2
Ezekijel Kampa Bili

Napomene i reference uredi

Vanjske veze uredi