Walk, Don't Run

(Preusmjereno sa Koračaj, ne trči)
Walk, Don't Run

omot DVD-izdanja
Režija Charles Walters
Producent Sol C. Siegel
Scenario Sol Saks
Garson Kanin
Uloge Cary Grant
Samantha Eggar
Jim Hutton
Muzika Quincy Jones
Fotografija Harry Stradling Sr.
Montaža Walter A. Thompson
James D. Wells
Studio Granley Company
Distribucija Columbia Pictures
Datum(i) premijere
29. jun 1966 (1966-06-29)
Trajanje 114 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Bruto prihod 7,500.000 $[1]

Walk, Don't Run (sh. Koračaj, ne trči) je američka filmska komedija snimljena 1966. godine u režiji Charlesa Watersa, poznat po posljednjem glumačkom nastupu u filmografiji Caryja Granta.

Predstavlja remake komedije The More the Merrier snimljene 1943. godine. Radnja je, pak, premještena u Tokio za vrijeme Olimpijskih igara, kada je nagli priliv stranih sportaša, novinara i drugih gostiju izazvao probleme sa smještajem. Protagonist, koga tumači Grant, je britanski poslovni čovjek koji je prisiljen dijeliti stan prvo sa mladom sunarodnjakinjom (čiji lik tumači Samantha Eggar), a potom sa američkim natjecateljem u brzom hodanju (čiji lik tumači Jim Hutton). Radnja prikazuje kako njihova situacija izaziva niz komičnih nesporazuma, ali i kako stari Britanac, svojim dvama "cimerima" pomaže da započnu ljubavnu vezu nakon što nasluti njihovu međusobnu privlačnost.

Grant je prije samog snimanja odlučio da će mu Walk, Don't Run biti posljednji film, a kao glavni razlog je navodio to da je sa 61 godinu prestar za tumačenje protagonista romantičnih komedija, odnosno odbijanje da umjesto toga tumači sporedne uloge. Kako bi naglasio da je riječ o konačnoj odluci, Walk, Don't Run je bio prvi značajniji film Grantove karijere u kome njegov lik na kraju nije završio sa djevojkom. Grant je, iako više nije bio aktivan glumac, sljedećih dvadeset godina proveo uživajući veliki ugled u Hollywoodu, dijelom kao i jedna od rijetkih zvijezda koja je karijeru dobrovoljno prekinula na njenom vrhuncu. Sam film je imao određen uspjeh, isto kao i dopadljivi pop soundtrack koji je napisao Quincy Jones.

UlogeUredi

IzvoriUredi

Vanjske vezeUredi