Dominion: Prequel to the Exorcist

Dominion: Prequel to the Exorcist
Režija Paul Schrader
Producent James G. Robinson
Scenario William Wisher Jr.
Caleb Carr
Uloge Stellan Skarsgård
Gabriel Mann
Clara Bellar
Billy Crawford
Muzika Angelo Badalamenti
Dog Fashion Disco
Trevor Rabin
Fotografija Vittorio Storaro
Montaža Tim Silano
Distribucija Warner Bros.
Datum(i) premijere 2005.
Trajanje 117 min.
Zemlja  Sjedinjene Američke Države
Jezik engleski
Web stranica http://dominiontheexorcist.warnerbros.com/main.html
Dominion: Prequel to the Exorcist na Internet Movie Database

Dominion: Prethodnik Egzorciste (eng. Dominion: Prequel to the Exorcist) je američki horor / triler iz 2005. godine, kojeg je režirao Paul Schrader. Film je bio stavljen na čekanje nakon što je Renny Harlin zamijenio Schradera na mjestu redatelja filma Egzorcist: Početak (eng. Exorcist: The Beginning). No, nakon što je Harlinova verzija loše prošla, Morgan Creek je dopustio da Schraderova verzija filma izađe pod naslovom Dominion: Prethodnik Egzorciste.

Radnja filma je u biti ista kao u filmu Egzorcist: Početak, s tim da je raspoloženje u filmu više misaono a manje nasilno.

RadnjaUredi

Mladi velečasni Lankaster Merrin (kojeg glumi Skarsgård, koji je tumačio istog lika u prethodniku iz 2004.) putuje u istočnu Afriku. On namjerava ponovno izgraditi svoju vjeru, koja je bila uzdrmana, nakon što je svjedočio nekim od velikih užasa Drugog svjetskog rata. On se ondje susreće s ekipom arheologa, koji tragaju za crkvom za koju vjeruju da je bila zatrpana stoljećima. Naime, oni je žele iskopati. Merrin im u tom naumu pomaže, nakon čega slijed događaja vodi do njegovog susreta sa Pazuzuom, demonom koji će se vratiti u filmu Egzorcist.

Glavne ulogeUredi

Vanjske vezeUredi