Datoteka:HerodotLoeb.jpg

Izvorna datoteka(2.448 × 3.264 piksela, veličina datoteke/fajla: 2,86 MB, MIME tip: image/jpeg)

Licenciranje uredi

Opis

Korice knjige iz biblioteke Loeb Classical Library

Izvor

uslikao Igor Windsor

Datum

27. oktobar 2014. (postavljeno na sh.wiki)

Autor

Igor Windsor

Objašnjenje

Pravedna uporaba za sliku HerodotLoeb.jpg. Iako fotografija podliježe zaštiti autorskih prava, ja smatram kako ju također za ovu stranicu pokriva američki zakon o pravednoj uporabi i to iz razloga:

  1. to je kopija korica knjige niske rezolucije;
  2. ono uvelike doprinosi članku Loeb Classical Library;
  3. ono ne ograničava vlasnikovu mogućnost da prodaje kopije knjige na bilo koji način;
  4. nijedan slobodni primjerak trenutačno nije dostupan;
  5. slika će se koristiti samo u navedenom članku kako bi ilustrirala taj isti članak;
   Ova slika predstavlja korice knjige, i autorsko pravo nad njima najvjerojatnije pripada bilo umjetniku koji je napravio korice ili izdavaču knjige. Vjeruje se da se korištenje slike korica knjige u niskoj rezoluciji:

dozvoljeno sukladno pravilima poštene upotrebe propisanim u zakonu o autorskim pravima Sjedinjenih Država. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Pogledajte Wikipedia:Poštena upotreba.


Napomena pošiljatelju: Molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedia:Korištenje slika, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima. Sve slike koje u roku od pet dana od postavljanja ne budu imale sve potrebne podatke o objašnjenju, izvoru i autorskim pravima, bit će brisane.


Historija datoteke

Kliknite na datum/vrijeme da biste vidjeli tadašnju verziju datoteke.

Datum/vrijemeMinijaturaDimenzijeKorisnikKomentar
aktualna01:01, 27 oktobar 2014Minijatura verzije (01:01, 27 oktobar 2014)2.448 × 3.264 (2,86 MB)Igor Windsor (razgovor | doprinos){{Infoslika |Opis=Naslovna stranica Herodotove ''Historije'' (knj. 1–2) u izdanju ''Loeb Classical Library''. |Izvor=Korisnik:Igorwindsor |Datum=26.10.2014. |Autor=Korisnik:Igorwindsor |Objašnjenje=Fotografija koju je napravio [[Korisnik...

Sljedeća stranica koristi ovu datoteku:

Metapodaci