Chuecatown je španska komedija iz 2007. godine u režiji Juana Flahna. Film je smešten u madridski gej kvart, Chueca, gde ambiciozni trgovac nekretninama ubija starije žene, kako bi njihove stanove redokorisao i prodao gej parovima za velike pare. Problem mu, međutim, pravi pomalo primitivni bear gej par i nametljiva majka jednog od njih.

Chuecatown
ŽanrKomedija
RežijaJuan Flahn
ProdukcijaMariví de Villanueva
ScenarioFélix Sabroso
Dunia Ayaso
Juan Flahn
Strip: Rafa
UlogePepón Nieto
Pablo Puyol
Concha Velasco
Rosa María Sardà
Mariola Fuentes
Carlos Fuentes
Eduard Soto
Joan Crosas
Pedro Veral
Germán Tormo
Angel Burgos
Margarita Calatayud
MuzikaDavid San José
Premijera6. 7. 2007 (2007-07-06)
JezikŠpanski jezik
Trajanje100 min.
Država Španija
Kompanija
Distributerfilmax
TLA Releasing
Tehnička ekipa
FotografijaJuan Carlos Lausin
Chuecatown na Internet Movie Database

Film je poznat i po internacionalnom nazivu Boystown.

Radnja uredi

Víctor (Pablo Puyol) je mladi, zgodni, rafinirani agent nekretninama, koji je rešen da gentrifikaciju popularnog gej kvarta, Chuece uzme u svoje ruke i da neprovetrene, mračne stanove starijih gospođa preuredi i proda bogatim i jednako rafinisanim gej parovima. Problem je jedino u tome što starije gospođe ne žele da napuste svoje stanove. Víctor i za to ima rešenje, ispunjujući im želju da umru u svom stanu.

U istom kvartu žive i Leo (Osorio Nieto) i Rey ( Carlos Fuentes), bear par, koji je drugačiji od uobičajenog stereotipa: nisu zainteresovani za modu, niti za kult tela, ne čitaju knjige, vole stripove, fudbal, popravljaju kućne instalacije i imaju užasno ponašanje za stolom.

Njihovi životi se isprepliću kada Victor ubije komšinicu Lea i Reya, koja je njima zaveštala stan. On pokušava da kupi stan od njih, ali Rey ima drugačije planove i dovodi svoju majku, Antoniju (Concha Velasco), koja mrzi Lea i želi da ga rastavi od svog sina. Koristeći pokvarene odnose između Lea i Reya, Victor zavodi Lea kako bi pokušao da se približi i ubije Antoniju.

Policijska inspektorka Mila (Rosa Maria Sarda), ekscentrična žena sa ogromnim brojem fobija, shvata vezu između ubistava: sve žrtve su poprskane skupim parfemom. Policija smatra da je ona nije u stanju da obavi istragu i skida je sa slučaja. Mila, međutim, nastavlja da istražuje sa svojim sinom, Louisom (Edu Soto), koji usput psihvata svoju homoseksualnost, i hvata ubicu.

Uloge uredi

Podela uloga
Glumica/glumac Lik Napomene
Pepón Nieto Leo
Pablo Puyol Víctor
Concha Velasco Antonia
Rosa Maria Sardà Mila
Carlos Fuentes Rey
Edu Soto Luis
Mariola Fuentes Lola

Vanjske veze uredi