Baranjske sveske

Baranjske sveske (mađ. Baranjai szerb füzetek), serijska publikacija s podnaslovom "Studije iz života Srba u mađarskom delu Baranje" (mađ. Tanulmányok a baranjai szerbek múltjáról), koju zajednički izdaju Samouprava Srba u Pečuju i Pečujsko-baranjsko srpsko udruženje uz materijalnu podršku Javne fondacije za nacionalne i etničke manjine u Mađarskoj.

Baranjske sveske, I. (2006)
Baranjske sveske. II. (2007)
Autor loga: Milan Đurić

Publikacija izlazi dvojezično: srpski ( ćirilicom) i mađarski na 40-ak do 50-ak stranica formata 20 x 14,5 cm s koricama u boji i s eventualnim umetkom za fotografije u boji. Glavni i odgovorni urednik dr. Predrag Mandić. Autor loga publikacije Milan Đurić. ISSN 1788-375X.

Izdane sveske uredi

Napomena uredi

  • U predgovoru prve sveske (pod naslovom Umesto predgovora...) publikacija se naziva Baranjske srpske sveske. Tako se naziva i u članku "Promocija Baranjskih srpskih svezaka" u Srpskim narodnim novinama broj 48 (2006) od 30. novembra 2006, iako na koricama, logu i svakoj drugoj stranici sa srpskim tekstom u I. i II. sveski piše "Baranjske sveske" (za razliku od mađarskog naziva u kome postoji pridjev "szerb").

== Izvor pygame.draw.line(prozor, boja, (x1, y1), (x2, y2), debljina) pygame.draw.rect(prozor, boja, (x, y, sirina, visina), debljina) pygame.draw.circle(prozor, boja, (x, y), r, debljina) pygame.draw.ellipse(prozor, boja, (x, y, sirina, visina), debljina)