Antonija Blaće

Antonija Blaće (Šibenik, 2. listopada 1979.), hrvatska je televizijska voditeljica na RTL Televiziji. Vodila je popularne reality showove poput Big Brothera, Fear Factora, Survivora i Hrvatska traži zvijezdu.

Biografija

uredi

Antonija Blaće je rođena u Šibeniku, 1979. godine, u naselju Crnica. Srednju školu pohađala je u Zagrebu.[1] Na televiziji se prvi put pojavljuje u prvoj sezoni hrvatskog Big Brothera kao natjecateljica, gdje je ispala u devetom tjednu. Već se u drugoj sezoni showa pojavljuje kao glavna voditeljica, što je ostala i do kraja zadnje, 6. sezone showa. Kao drugi veliki show Antonije Blaće, došao je Fear Factor, show o opasnim akrobacijama, koji je trajao samo jednu sezonu. Vodila je i prvu sezonu kulinarske lifestyle emisije Večera za 5.[2]

Također je 2008. godine vodila i Celebrity Big Brother (Hrvatska) u kojem je vodila poznate zvijezde koje su nastupile u Big Brotheru.

Od 2009.-2010. godine, Blaće je bila glavna voditeljica talent-showa Hrvatska traži zvijezdu, hrvatske verzije Pop Idola. Njen suvoditelj bio je Marko Lušić u prvoj sezoni, a u drugoj Ivan Šarić. Antonija Blaće je vođenjem HTZ-a postala jedina voditeljica u svijetu koja je vodila i Big Brother i Idol franšize.[2]

Šestu sezonu Big Brothera vodila je sa Marijanom Mićić u Beogradu gdje su sudjelovali stanari iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Jedna od najperspektivnijih mladih voditeljica, iza sebe već ima dugogodišnji voditeljski staž kao voditeljica najvećeg reality showa Big Brother.

Od 12. ožujka do 2. lipnja 2012.-te je Antonija uz Marijanu Batinić, Andriju Miloševića i Milana Kalinića vodila Survivor na RTL Televiziji i PRVOJ Televiziji.

Od 9. prosinca 2013. počinje voditi kulinarski show Tri, dva, jedan, peci! i Tri, dva , jedan, kuhaj!! skupa sa televizijskim i radijskim voditeljem Davorom Dretarom Dreletom.

Gledatelji je ispred malih ekrana mogu gledati u trećoj sezoni popularnog kviza Tog se nitko nije sjetio!, kojeg vodi sa Krešimirom Sučevićem-Međeralom.

Do 1. listopada 2013. godine radila je na Narodnom radiju kao voditeljica emisiju Jutro uz Narodni, a onda je prešla na Prvi radio Zagreb i sa kolegom Sandrom Ruotolom voditi Dobro jutro Zagrebe od 5 do 9.

Privatni život

uredi

Blaće je diplomirana inženjerka grafičke tehnologije, a uz to je završila školu za Odnose s javnošću. Šibenčanka je postala i veleposlanica Udruge "RTL pomaže djeci". Osvojila je "Večernjakov ekran" za debitanta godine, te nagradu za "Naj žensku TV-osobu". [3]

Izvori

uredi
  1. „Antonija-Blace.com - Biografija”. Arhivirano iz originala na datum 2011-08-09. Pristupljeno 2014-07-27. 
  2. 2,0 2,1 „HTZ.hr - voditelji: Antonija Blaće”. Arhivirano iz originala na datum 2011-12-23. Pristupljeno 2014-07-27. 
  3. „Antonija-Blace.com - Posao i karijera”. Arhivirano iz originala na datum 2009-08-03. Pristupljeno 2014-07-27. 

Vanjske poveznice

uredi