Andrija Milošević

Andrija Milošević je srpski i crnogorski glumac i voditelj. Rođen je 6. avgusta 1978. godine u Podgorici.

Andrija Milošević
Biografske informacije
RođenjeAndrija Milošević
6. avgust 1978.
Podgorica

Biografija Uredi

Od porodice ima majku Veru i mlađeg brata Velibora, a otac Peko je preminuo. Želeo je da postane poznati fudbaler, ali se ipak odlučio za glumu. Otišao je na prijemni ispit koji je spremao jedno veče i prošao je audiciju. Sa šesnaest godina je upisao Fakultet dramskih umetnosti na Cetinju u klasi profesora Bore Stjepanovića. Tokom studija je sarađivao sa poznatim rediteljem Milanom Karadžićem. Glumu je završio u roku, a njegova diplomska predstava je bila “Gospođica Julija”.

1999. godine je bio vozač kamiona u jugoslovenskom filmu “U ime oca i sina”.

2000. godine je došao u Beograd i dobio je ulogu u pozorišnoj predstavi Ateljea 212, “Kaput prljavog čoveka”.

2001. godine je glumio sina Vida u seriji “Moja porodica, privatizacija i ja”.

2003. godine Andrija je počeo da snima seriju “M(j)ešoviti brak” u kojoj je tumačio jednu od glavnih uloga. Tada ga je publika zapazila i zavolela pa se ova serija može posmatrati kao odskočna daska u njegovoj karijeri. Iako je postao popularan na televiziji, nastavio je da glumi u pozorištu.

2004. godine mu je dodeljena glavna uloga u filmu “Opet pakujemo majmune”. Andrija je bio novinar Nebojša koji zbog porodičnih problema počinje da živi kao podstanar sa devojkom Jelenom.

2005. godine je tumačio ulogu Đuke u filmu “Pogled sa Ajfelovog tornja”. U Podgorici je osnovao producentsku kuću pod nazivom “Udruženje ljubitelja filma”.

2007. godine se pojavio u dva filma: “Konji vrani” koji je režirao Ljubiša Samardžić i “Promeni me” reditelja Milana Karadžića, kao i u serijama: “Ne daj se, Nina” i “Naša mala klinika”.

2008. godine je bio Mikonja Kadunić u seriji “To toplo ljeto” i Džoni Popović u komediji “Pare ili život”.

2011. godine je glumio Boška Petrović u seriji “Nepobedivo srce” i Marijana Devića Devila, tridesetpetogodišnju pop zvezdu u drugom pokušaju, u seriji “Pevaj, brate”.

2012. godine je počeo da snima seriju “Budva na pjenu od mora”.

2013. godine je tumačio ulogu Spomenkinog muža u seriji “Na putu za Montevideo” koja predstavlja nastavak serije “Montevideo, Bog te video”.

2015. godine je bio prodavac Marinko u igranom filmu “Gorčilo – Jesi to došao da me vidiš” i Andrija u seriji “Anđelka i Andrija”. Takođe se našao u ulozi jednog od članova žirija u talent-šou programu “Audicija”.

Andrija je bio voditelj sve četiri sezone srpske verzije poznatog rijaliti TV šoua Survivor. Prvi put je sa ekipom otišao u Panamu, drugi i treći put na Filipine, a četvrti put na Kostariku. U četvrtoj sezoni mu se pridružila voditeljka Marijana Batinić. Takođe je vodio obe sezone muzičkog takmičenja “Prvi glas Srbije” sa koleginicom Marijom Kilibardom.

Glumio je u više od četrdeset predstava, a neke od njih su: “Pevaj, brate”, “Tamo i nazad”, “Samo za tvoje uši”, “Krčmarica Mirandolina”, “39 stepenika”, “Iza kulisa”, “Zlatni lanćić od bižuterije”, “Ukroćena goropad”, “Dekameron”, “Zmijsko leglo”, “Tre soreple”, “Samo za tvoje oči”, itd.

Kad ne radi, piše roman “Princeza od južnih mora”. Omiljeni filmovi su mu: “Panov lavirint” i “Ostrvo”, a knjiga “Limeni doboš” Gintera Grasa.

Pored glume, Andrija poseduje i muzički talenat pa planira da objavi prvi album. Producent je komedije “Pazi šta želiš” u kojoj glumi njegova devojka i koleginica Aleksandra Tomić. Imaju nameru da ozvaniče svoju vezu, ali glumac ne smatra da je brak garancija sreće. Voleo bi da se jednog dana ostvari kao roditelj.

Filmografija Uredi

Filmografija glumca Andrije Miloševića
God. Naziv Uloga
1990.-te
1999. U ime oca i sina Vozač kombija pa invalid
2000.-te
2001. Moja porodica, privatizacija i ja sin Vido
2003-2007. M(j)ešoviti brak Banjo
2004. Karađorđe i pozorište Karađorđe
2004. Opet pakujemo majmune Nebojša
2005. Pogled sa Ajfelovog tornja
2007. Konji vrani
2007. Promeni me Draganče
2008. Gledaj me Saša
2007-2008. Ne daj se, Nina Marko Savić
2007-2008. Naša mala klinika Mile Car
2008. To toplo ljeto Mikonja Kadunić
2008-2010. Pare ili život Džoni Popović
2010.-te
2011. Nepobedivo srce Boško Petrović
2011. Pevaj, brate! Marijan Devil Dević
2012. Budva na pjenu od mora Lunjo Dokmanović
2014. Mali Budo Dr. Pavičević
2015. Gorčilo - Jesi li to došao da me vidiš Marinko
2015-2016. Andrija i Anđelka Andrija
2017. Ubice mog oca Advokat Miloš Rončević

Vanjske veze Uredi