Angela Michelle "Angie" Harmon (10. august 1972 -) je američka manekenka i glumica, najpoznatija po ulozi bostonske policijske detektivke Jane Rizzoli u TV-seriji Rizzoli & Isles. Prije toga je imala zapažene nastupe u TV-serijama kao što su Baywatch Nights i Law & Order.

Angie Harmon
glumica/manekenka
Biografske informacije
RođenjeAngela Michelle Harmon
10. 8. 1972. (1972-08-10) (dob: 51)
Highland Park, Texas, SAD
SupružnikJason Sehorn (9. jun 2001 - , rastavljeni 2014)
Djeca3
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumica/manekenka
Opus
Djelatni period1995–
Znamenite uloge
Jane Rizzoli u Rizzoli & Isles

Rođena je u gradu Highland Park u Texasu u porodici grčkog, irskog, škotskog i Cherokee porijeka, a njeni roditelji - direktor bolnice Lawrence Paul "Larry" Harmon i Daphne Demar - su u mladosti radili kao manekeni. Harmon je još kao dijete krenula njihovim stopama, a kao tinejdžerka 1988. pobijedila na natječaju za modele časopisa Seventeen. Ubrzo nakon toga je počela raditi za vodeće modne kreatore kao što su Giorgio Armani, Calvin Klein i Donna Karan te došla na prestižne naslovnice časopisa kao Elle, Cosmopolitan i Esquire.

Glumačka karijera je započela 1995. kada ju je u avionu prilikom leta slučajno sreo David Hasselhoff te joj ponudio ulogu u seriji Baywatch Nights. Nakon nastupa u njoj, kao i u TV-seriji Law & Order, gdje je tumačila Abbie Carmichael, imala je glavne uloge u TV-seriji Women's Murder Club.

Angie Harmon se 2001. udala za Jasona Sehorna profesionalnog igrača američkog fudbala. Ona i suprug su poznati kao pristaše Republikanske stranke, te su 2004. sudjelovali u predsjedničkoj kampanji Georgea W. Busha. Harmon je poznata i kao jedna od rijetkih holivudskih glumica koja je otvoreno podržava eventualnu predsjedničku kandidaturu Sarah Palin. Od muža se rastala 2014. godine.

Vanjske veze uredi