Alice Eve

(Preusmjereno sa stranice Alis Iv)

Alice Sophia Eve (London, Velika Britanija, 6. veljače 1982.) britanska je glumica.

Alice Eve
glumica
Eve na premijeri filma Men in Black 3, maj 2012.
Biografske informacije
RođenjeAlice Sophia Eve
6. 2. 1982. (1982-02-06) (dob: 42)
London, Engleska, UK
RoditeljiTrevor Eve
Sharon Maughan
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumica
Opus
Djelatni period2004–
Znamenite uloge

Životopis uredi

Alice Sophia Eve rođena je u Londonu, Velika Britanija. Najstarija je od troje djece (sestre Jack Eve i George Eve), a roditelji, majka Sharon Maughan i otac Trevor Eve, oboje su glumci. Dok je bila vrlo mlada, obitelj seli u Los Angeles, Kalifornija, kako bi se otac probao probiti na američko tržište. No, u Veliku Britaniju vraćaju se kada je navršila 13 godina.

Godinu dana pohađa školu u Chichesteru, gdje joj majka glumi, a nakon toga prelazi u Bedales School u Hampshireu gdje prvi puta glumi u predstavama Les Misérables i Twelfth Night. Po završetku uzima godinu dana odmora te odlazi na studij u Beverly Hills Playhouse. Zatim se vraća u Veliku Britaniju i upisuje St Catherine's College pri Sveučilištu Oxford. Dok pohađa sveučilište pojavljuje se u studentskim produkcijama An Ideal Husband, Animal Crackers (turneja na Edinburgh Fringe festivalu), Scenes from an Execution i The Colour of Justic.

Na filmu se prvi puta pojavljuje 2004. godine igrajući sporednu ulogu, Marthu Guthrie, u britanskoj drami Hawking. Nakon toga slijedi, također sporedne uloge u serijama The Rotters' Club i Agatha Christie's Poirot. Prvu ozbiljniju ulogu dobiva 2006. godine u američkoj komediji Starter for 10 u kojoj igra lik Alice Harbinson, a iste godine glumi Josie u britanskom filmu Big Nothing. Pred kraj godine dobiva glavnu žensku ulogu u britanskoj mini-seriji Losing Gemma u kojoj igra lik Esther.

Američkoj publici najbolje se predstavila 2009. godine u filmu Crossing Over u kojem glavne uloge igraju Harrison Ford, Ashley Judd i Ray Liotta. U američkoj komediji Seks i grad 2, glumi Erin, Charlotteinu irsku dadilju. Lik Sophie igra 2011. godine u TV seriji Svita, a sljedeće Emily Hamilton u američkom trileru Gavran - Smrt iz priče. Young Agent O igra u američko akcijskoj SF komediji Ljudi u crnom 3, a 2013. godine u filmu U tami - Zvjezdane staze glumi lik Carol.

Izvori uredi

Vanjske veze uredi