1959. na televiziji

1959. na televiziji
< · 1957 · 195819591960 · 1961 · >
na filmu

TV-serije (premijere) 

Globalni televizijski događaji uredi

  • 14. februar - Na programu Radiotelevizije Beograd emitirana prva epizoda Servisne stanice, prve televizijske serije u historiji televizije na prostoru bivše Jugoslavije, a koja će od Miodraga Petrovića Čkalje i Mije Aleksića učiniti velike zvijezde.
  • 18. maj - U Bejrutu s radom počinje privatna TV-stanica Compagnie libanaise de television (CLT), prva televizijska stanica na arapskom jeziku. [1].
  • 13 - 17. jul - Na programu njujroške TV-stanice WNA-TV emitirana serija reportaža pod naslovom The Hate That Hate Produced posvećena ekstremnim crnačkim organizacijama kao što je Nacija islama; njen će sadržaj šokirati američku javnost, a od autora Mikea Wallacea učiniti veliku televizijsku zvijezdu i jednog od najuglednijih novinara svog doba.
  • 24. jul - U Moskvi prilikom sajma snimljena znamenita Kuhinjska debata između sovjetskog premijera Nikite Hruščova i američkog potpredsjednika Richarda Nixona, a koja će, u skladu s dogovorom obojice političara, biti emitirana na televizijskim stanicama obje zemlje i postati jedan od najpoznatijih televizijskih događaja Hladnog rata.
  • 12. septembar - Na programu američke mreže NBC emitirana prva epizoda vestern TV-serije Bonanza, prve dramske serije koja će u cijelosti biti snimljena i prikazana u boji.
  • 15. septembar - U Delhiju počinje s radom prva televizijska stanica u Indiji, osnovana pod pokroviteljstvom UNESCO-a; program se emitira utorkom i petkom u trajanju od 60 minuta, pri čemu su organizirane projekcije u školama i specijalnih televizijskim klubovima.[2]
  • 31. oktobar - U Nigeriji, tada još uvijek pod britanskom vlašću, s programom počinje Western Nigeria Television Service, prva televizijska stanica u Africi.[3]

Premijere TV-serija i redovnih emisija uredi

TV-serije i redovne emisije prestale s emitiranjem uredi

Izvori uredi

  1. William A. Rugh, Arab Mass Media: Newspapers, Radio, and Television in Arab Politics (Greenwood Publishing Group, 2004), pp195–196
  2. B.S.S. Rao, Television For Rural Development (Concept Publishing Company, 1992), pp62–63
  3. Luke Uka Uche, Mass Media, People, and Politics in Nigeria (Concept Publishing, 1989), pp60–62