Zhao Kuo (趙括; ? - 260. pne.) bio je drevni kineski vojskovođa, sin daleko poznatijeg Zhao Shea. Najpoznatiji je po tome što je komandirao snagama države Zhao u epskoj bitci kod Changpinga.

Zhao Kuo je na mjesto komandanta imenovan zato što je kralj Xiaowen od Zhaoa bio nezadovoljan strategijom iscrpljivanja koju je dotadašnji komandant Lian Po dvije godine primjenjivao protiv vojske države Qin i njenog komandanta Bai Qija. Smjeni Lian Poa je pridonijelo i to što je Bai Qi - smatrajući da će sa Zhao Kuom lakše izaći na kraj - podmitio vodeće funkcionare države Zhao, a nakon čega su oni u tom smislu savjetovali kralja. Protiv smjene su se, pak, izjasnili i premijer Lian Xiangru, pa čak i Zhao Kuova majka, koja je kralju ispričala da je njen muž Zhao She smatrao kako joj sin - koji je ratnu vještinu naučio samo iz knjiga - ne posjeduje njegov talent.

Usprkos toga, Zhao Kuo je imenovan te je prikupio vojsku koja je brojala čak 400.000 ljudi. Kada je Bai Qi čuo za to, dao je mobilizirati sve vojno sposobne muškarce u državi Qin. U međuvremenu je Zhao Kuo, uvjeren da su njegove snage brojčano jače, krenuo u opći napad. On je ispočetka imao uspjeha, te su se snage Qina počele povlačiti. Međutim, to je upravo bila Bai Qijeva namjera. On je poslao konjicu Qina u pozadinu snaga Zhaoa, te su one prekinule linije snabdijevanja, odnosno zauzele strateški važne tvrđave kod Changpinga.

Zhao Kuo se tako našao u klopci, te je prisiljen povući se u jednu tvrđavu, gdje se njegova ogromna vojska brzo suočila s glađu i žedu. Nakon mjesec dana Zhao Kuo je naredio proboj, ali je u njemu poginuo, pogođen strijelama Qina. Njegova je vojska ubrzo nakon toga prisiljena na predaju, a potom pogubljena, što je bitku kod Changpinga učinilo jednom od najrkvavivijih u Starom vijeku.