Warcraft III: The Frozen Throne

Warcraft III: The Frozen Throne je zvanično proširenje (ekspanzija) i nastavak igre u realnom vremenu Warcraft III koju je za operativne sisteme Majkrosoft Vindous, Mekintoš OS i Mekintoš OS Iks proizveo Blizard 2003. godine.[1] U odnosu na osnovnu igru, dodata je jedna nova rasa, novi heroji, novi ratnici, izmenjene su cene ratnika i građevina, dodato je četiri nove kampanje i više pojedinačnih misija, nova neutralna rasa „Naga“, pet novih neutralnih heroja, mogućnost izgradnje prodavnice kao i mnoge druge novine. U igri se ponovo pojavljuju morske jedinice koje su bile prisutne u igri Warcraft II ali se manje pojavljuju u igri Warcraft III.

Warcraft III: The Frozen Throne
Razvio Blizzard Entertainment
Datum(i) objavljivanja 2003. godine
Žanr(ovi) Strategija u realnom vremenu
Platforme Računar
Medijum 1 CD-ROM
Način kontrole Računarski miš

Sinopsis uredi

Početak uredi

Igra počinje tako što Ilidan, slepi ratnik, priziva Nage iz vode da mu pomognu i započinje rat. Ilidan smatra da su njega izdali a ne da je on izdao rasu noćnih vilenjaka kako drugi tvrde. Nova rasa, nage ne može se koristiti ako ne igrate kampanje. Igrač u prvoj kampanji dobija heroja po imenu Maev. Njen cilj kasnije postaje da ubije Ilidana.

Kraj uredi

Vitez Artas, koji je nekada bio princ ljudskih bića, ratuje za nemrtve i ne odvaja se od svog mača koji je izvor njegove moći, Frostmorna. Sukobio se sa Ilidanom ali kada su obojica videli da su iste jačine odlučili su da sklope savez. Artas je od Ilidana zatražio da ubije Gospodara patnje koji ga je iskoristio i sada želi da ga ubije po dogovoru Natrezimskog pakta. Ilidan to i čini. Komandant Artasovih snaga, Silvermun pridružuje se Natrezimskom paktu i izdaje Artasa, gađa ga otrovnom strelom i kada je trebalo da ga ubije, Artasov verni komandant Lič Keltuzad se pojavljuje sa svojim vojnicima i spašava ga. Kasnije, preko Artasovog mača Frostmorna, Lič King poziva Artasa da dođe na Smrznuto presto, preuzme ga i ujedini se sa Kraljem Ličeva. Artas to čini ali pojavljuje se problem. Njegova moć sve više opada a njegovi neprijatelji su sve brojniji. Među njima je i Ilidan koji se sukobljava sa Artasom oko Smrznutog prestola. Na kraju igre Ilidan i Artas se mačuju, ali Artas ga ubija, penje se na Smrznuto presto, preuzima ga i ujedinjuje se sa Kraljem Ličeva.

Novine uredi

Za svaku rasu su dodati novi heroji, vojnici, građevine i drugo. Takođe se pojavljuju neutralni heroji i vojnici. Svaka rasa je dobila po jednog novog heroja. Dodate su i prodavnice heroja. Potpuno nova rasa „Naga“ je takođe dodata i da se igra u nekoliko „Night Elf“ i „Blood Elf“ misije, kao i u „custom game“. Manja rasa, „Draenei“, takođe je uključena u igru, ali oni mogu biti igrani samo u kampanji za ljude i pojedinim Svet-uredničkim mapama. Pored toga, Zaleđeni Presto ponovo uvodi pomorske bitke, koje su skoro potpuno odsutna u Warcraft III. Iako su generalno dostupne samo u kampanji, pomorske jedinice mogu se postaviti pomoću Svet Urednik i mogu se kupiti od određenih objekata u bliskim kartama.

Novine za ljudsku rasu uredi

  • novi vojnici - Opsadno vozilo, Razbijač magije, Jahač zmajeva, Inženjer krvavih patuljaka, radnik krvavih patuljaka, Pukovnik krvavih patuljaka.
  • nove građevine - Arkanska kula, Arkanski volt
  • novi heroji - Krvavi Mejdž (Plamen, Beniš, Sifon Mena, Feniks)

Novine za rasu noćnih vilenjaka uredi

  • novi vojnici - Glejvski bacač, Planinski džin, Ferski zmaj, Glasnik noćnih patuljaka
  • nove građevine - Drevna čuda
  • novi heroji - Vorden

Novine za rasu nemrtvih uredi

  • nove jedinice - Mejdž skelet, Obsidijska statua, Uništavalac
  • nove građevine - Nerubijska kula, Grobnica relikvija
  • novi heroji - Gospodar paukova

Novine za orke uredi

  • novi vojnici - Jahač vetra, Demolišer, Trol berserker, Trol batrajder, Duh šetač
  • nove građevine - Vudu prodavnica
  • novi heroji - Lovac na senke

Povezano uredi

Reference uredi

  1. „Warcraft III Expansion: The Frozen ThroneESRB Rating”. Arhivirano iz originala na datum 2015-09-25. Pristupljeno 2013-12-15. 

Spoljašnje veze uredi