Silsilay je bolivudski film snimljen 2005. godine u režiji Khalida Mohammeda. Scenario, koji je napisao Mohammed, za protagoniste ima tri uspješne žene koji imaju ljubavne probleme. U glavnim ulogama nastupaju Tabu, Bhoomika Chawla, Riya Sen, Celina Jaitley, Natassha, Divya Dutta, Rahul Bose, Jimmy Shergill, a Shahrukh Khan pojavljuje kao narator.

Silsilay
RežijaKhalid Mohammed
ProducentVashu Bhagnani
ScenarioKhalid Mohammed
NaracijaSharukh Khan
UlogeTabu
Bhoomika Chawla
Riya Sen
Rahul Bose
Jimmy Shergill
FotografijaSantosh Sivan
Datum(i) premijere
17. 6. 2005 (2005-06-17)
Trajanje132 min.
Jezikhindi
Silsilay na Internet Movie Database

Sadržaj uredi

Film počinje sa Shahrukh Khanom koji je i narator u ovom filmu. On govori da je film vezan za tri žene, jako uspješne, nezavisne i lijepe mlade žene, kojima sve ide, osim jednog, onog najvažnijeg, a to je ljubav. Prva od njih je Ziya.

Ziya je mlada glumica, koja je počela kao glumica sa klasičnim Bolivud filmom, a danas je jako poznata. Ona se pojavljuje u dosta filmova, koji osim klasičnog Bolivuda predstavljaju i horore, komedije, fikcije... ... Ona živi sa svojom sestrom, u bogato uređenoj vili. Poslije nekog vremena, ona shvata da je njen momak, izbjegava i plaća detektiva da bi ga pratio. Tako saznaje da on ima drugu Nikhil. Tako ona zove Neela u svoju kuću, govoreći mu da dođe u 3 sata po podne, pošto joj je on rekao da je na putu, a međutim ona ga je viđela u to vrijeme sa Nikhil, dok je razgovarao sa njom. Dolazeći kod nje, tu se sve razjašnjava, i on joj govori da je jednostavno moralo tako biti, jer ona skoro da i nije imala vremena za njega. Ipak, poslije dosta ironičnosti sa njene strane, ona mu predlaže da poslednji put budu zajedno. To se i dešava i on odlazi. Međutim, njena sestra odlazi kod Neela, davajući mu poklon, koji njena sestra nije htjela da mu da, ali ga ona daje bez znanja njenog. Riječ je o Dvd filmu. Kada ga on počne gledati zajedno sa Nikhil, on saznaje da je film zapravo erotskog sadržaja, a još više biva šokiran saznajući da je glumica u filmu zapravo njegova sadašnja đevojka Nikhil, zbog koje je prekinuo vezu sa Ziyom.

Tu se scene prekidaju, i na red ponovo dolazi Shahrukh, govoreći o mladoj ženi Anushki. Anushka je počela da gradi svoju karijeru i dosta dobro joj ide. Njena cimerka i koleginica na poslu, joj govori da je ona staromodna, i da ne treba čekati princa na konju, već voditi život punom parom. Međutim, ona jednostavno nije takva. Njen momak je zove, govoreći joj da dođe poslije posla u hotel, i traži ključeve od njegove sobe, kako bi proveli vrijeme zajedno. Ona ide, ali ne baš zadovoljna. Međutim, na poslu radi zajedno sa njom i momak, koji je stalno gleda, i koji se jako zaljubio u nju. Odlazeći na sastanak, ona shvata da će njen momak tražiti sex. Umalo da do njega i dođe, ali ona shvata da se on pretvara i da mu je u stvari samo do toga i stalo, što i biva tako. Ona odlazi iz sobe duboko povrijeđena. Kolega sa posla zove nju i njenu cimerku da dođu na proslavu. Njih dvije i odlaze, i on im saopšstava da uskoro treba da ide u New York da radi. Ipak, Anushka ne može da zaboravi momka i on nju sreće i nagovara je da porazgovaraju, skoro da je i ubjedi da mu oprosti, ali onda se dešava jedan mali incident i ona ga odbija od sebe. Njena najbolja drugarica joj govori da je Tarun ludo zaljubljen u nju, i on joj svaki dan šalje cvijeće. Ona njemu govori da voli drugoga Nikhila, i moli ga da ode sa njom da provjeri šta Nikhil radi. Oni odlaze u hotel, đe je ona bila sa Nikhilom, i ona zatiče Nikhila sa drugom. Tu je Tarun, koji je tješi i njih dvoje provode veče zagrljeni. On joj govori da ide sa njim zajedno u Ameriku, a prije toga da se vjenčavaju, ali ona ne pristaje na to, govoreći mu da je tek sada našla sebe. Anushka, okreće novi list u svom životu.

Shahruk Khan nas sada upoznaje sa trećom damom, a to je Rehana. Treća od njih je Rehana. Ona je udata za Anwara, koji se oženio po drugi put, pošto je izgubio svoju prvu ženu. On ima dijete sa prvom ženom Inayata, koji je neđe Rehaninih godina i koji je zaljubljen u nju. Anwar skoro nikada nije kući, jer češće putuje poslovno. Poslije dosta vremena, on dolazi kući i Rehana govori Inayatu da bude ljubazana sa ocem, pošto je ona osjetila, da ga iz nekog razloga Inayat ne podnosi. Kada je stigao, Anwar je jako hladan prema njima, a Rehanu potpuno zapostavlja. Jedne večeri, ona nalazi prsten u njegovom sakou, i ona misli da joj je on to kupio za njihovu godišnjicu braka. Međutim, on ima ljubavnicu, i zahvaljujući Inayanu ona to saznaje. Ona se sreće sa Anwarom na stanu đe se on sastaje sa drugom. Poslije smirene priče, ona odlazi, govoreći mu da neće ni suzu puštiti za njim, i da oni više nisu ništa. Međutim izlazeći ona plače i govori Inayanu da će da ide kod njene majke. On želi da ide sa njom, ali ona se ne slaže sa tim.

Scena se prebaca sa Ziyom, prvom đevojkom. Ona zove Neela, govoreći mu da je trudna i da mu čestita što je otac, ali će se sama brinuti o đetetu i spušta mu slušalicu. Ona ga još uvijek voli. Anushka pozdravlja Taruna sa osmjehom na licu, kada on krene da odlazi za Ameriku.

Rehana odlazi od kuće, govoreći Inayatu da čuva sebe i da ostvari sve ono što želi u životu. Putem, Ziya osjeti bolove i kako je njen vozač žurio on napravi saobraćajku i pobjegne. Rehana vadi Ziyu iz auta i vozi je u bolnicu. Ziya dobija dječaka.

Shahrukh govori da se tim završava film o đevojkama, koje se mogu sresti bilo đe, na ulici, na poslu, jer takvih sudbina ima dosta.

Uloge uredi

Eksterni linkovi uredi