Schulmädchen-Report: Was Eltern nicht für möglich halten

Schulmädchen-Report: Was Eltern nicht für möglich halten (sh. Izvještaj o školarkama: Što roditelji misle da nije moguće), u Jugoslaviji prikazan pod naslovom Istinite priče, je zapadnonjemački erotski omnibus film snimljen 1970. godine u režiji Ernsta Hofbauera, poznat kao jedno od najpopularnijih ostvarenja žanra, odnosno začetnik istoimene filmske serije.

Schulmädchen-Report: Was Eltern nicht für möglich halten
RežijaErnst Hofbauer
ProducentWolf C. Hartwig
ScenarioGünther Heller
Uloge
MuzikaGert Wilden
FotografijaKlaus Werner
MontažaWalter Boos
Datum(i) premijere
23. 10. 1970 (1970-10-23)
Trajanje90 min.
76 min. (cenzurirana verzija)
Zemlja Zapadna Njemačka
Jeziknjemački
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Der neue Schulmädchen-Report. 2. Teil: Was Eltern den Schlaf raubt (1971)

Kao predložak za scenarije je poslužio Schulmädchen-Report, knjiga seksologa Gűnthera Hunolda u kojoj se na temelju intervjua sa 12 tadašnjih gimnazijalki nastojao opisati seksualni život tadašnjih adolescenata. Film se koristi tehnikom pseuddokumentarnog filma, odnosno kao okvirni zaplet koristi slučaj gimnazijalke koja je uhvaćena in flagranti sa vozačem autobusa te joj zbog toga prijeti izbacivanje iz škole. Radnja prikazuje kako se među članovima roditeljskog vijeća nađe psiholog koji tvrdi kako u pitanju nije nikakvo abnormalno niti izopačeno ponašanje te kao primjere navodi razne epizode navedene u knjizi; osim glumljenih scena film sadrži i dokumentarne snimke u kojima slučajni prolaznici odgovaraju na pitanja o seksualnom životu i svom shvaćanju morala.

Film, koji je vješto koristio trend seksualne revolucije i kolaps dotadašnjih cenzorskih standarda je postigao izuzetan uspjeh, postavši najgledaniji film godine u tadašnjoj Zapadnoj Njemačkoj. Veliki uspjeh je postigao i u nizu drugih zemalja, te potakao snimanje još 12 nastavaka do 1980. godine. Često ga se navodi kao najbolji i najpoznatiji primjer specifično zapadnonjemačkog žanra poznatog kao Report-film.

Vanjske veze uredi