Rock Me je pjesma grupe Riva iz 1989. godine. Tekst pjesme napisao je Stevo Cvikić, a glazbu Rajko Dujmić. Riva je s ovom pjesmom predstavljala Jugoslaviju na Eurosongu 1989. u Lausannei i, s ukupno 137 bodova, osvojila prvo mjesto i donijela pobjedu toj zemlji. Ovo je bila prva i posljednja pobjeda Jugoslavije na Eurosongu.

Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija Rock Me
Pjesma s Eurosonga 1989.
Žanrpop-rock
Država Jugoslavija
Izvođač(i)Riva
Jeziksrpskohrvatski
Skladatelj(i)Rajko Dujmić
TekstopisacStevo Cvikić
Plasman
Mjesto u finalu1.
Bodovi u finalu137
Kronologija nastupa

Pjesmu je Emilija Kokić izvodila na hrvatskome[1][2], a govori o vrsnom pijanistu (Svirao je 'ko pijanista, Mozarta, Chopina, Liszta) koji je zamoljen da odsvira nešto plesno.

Postojao je izvorni apel da se Eurosong održi u Zadru, mjestu gdje je Riva osnovana, no ipak je domaćinstvo dobio Zagreb i Koncertna dvorana "Vatroslav Lisinski". Pjesma je uvelike popularizirala jugoslavenski rock u svijetu i pokazala kako jugoslavenska rock scena nije patila od monopola velikih gradova (zbog činjenice da je Riva osnovana u Zadru).[3]

Rivu je na mjestu jugoslavenskog predstavnika nasljedila Tajči s pjesmom Hajde da ludujemo, a na pobjedničkom postolju nasljedio ju je Toto Cutugno s pjesmom Insieme: 1992.

Izvori uredi