Rehila

(Preusmjereno sa stranice Rechila)

Rehila (Rechila, španski: Requila, ? - 448) je bio svevski kralj Galicije. Bio je sin kralja Hermerika, osnivača svevske države na Pirinejskom poluotoku. Otac mu je, nakon što se teško razbolio, prepustio prijestolje godine 438. Kao i otac, i Rehila je nastojao što je moguće više iskoristiti politički vakuum nastao u Hispaniji nakon seobe Vandala u Sjevernu Afriku. U tu je svrhu vodio niz pohoda na jug prilikom kojih je 439. osvojena današnja Merida, a 441. Sevilja. Vodio je stalne borbe sa ostacima zapadnorimskih, odnosno lokalnim hispanorimskim snagama. Do kraja života je ostao pagan. Naslijedio ga je sin Rehijar koji će se preobratiti na kršćanstvo.

Izvori

uredi
  • Thompson, E. A. "The Conversion of the Spanish Suevi to Catholicism." Visigothic Spain: New Approaches. ed. Edward James. Oxford: Oxford University Press, 1980. ISBN 0-19-922543-1 Uneseni ISBN nije važeći..
  • Thompson, E. A. Romans and Barbarians: The Decline of the Western Empire. Madison: University of Wisconsin Press, 1982. ISBN 0-299-08700-X.


Prethodi:
Hermerik
Kralj Galicije
438448
Slijedi:
Rehijar