Razgovor sa korisnikom:Obsuser/1

Aktivne rasprave


MunjaUredi

Da, slični su razlozi. Izdali su me samim pokazivanjem da mi ne vjeruju da budem admin (pogledaj malo)... Namjeravam pokrenuti Bosansku enciklopediju, počeo sam na Wikia, pa da mi pomogneš (nemam više pristup ovom računu Munja-x86 i ne namjeravam ostati na Wikipediji ikako). Da mi pomogneš sa bos. enc? --188.127.103.212 23:59, 25 maj-свибањ 2015 (CEST)

Authority controlUredi

Nisam ga nigde uklanjao vec dodao. Ne znam ja o cemu ti govoris. --Kolega2357 (razgovor) 12:33, 24 juli 2016 (CEST)

Dosao sam tu kategoriju koja je skrivena da bi se ona napunila ali samo za osobe pa tek na kraju da se doda Authority control jer ako to radis vise puta bice sablon dupliran. --Kolega2357 (razgovor) 12:46, 24 juli 2016 (CEST)

Dodacemo i taj sablon ali kada skupimo sve osobe u tu kategoriju nisam jos sva zanimanja prosao botovski. --Kolega2357 (razgovor) 12:53, 24 juli 2016 (CEST)

SlikeUredi

Ako slike nema na Wikipediji, molim te da poveznicu na nju ukloniš iz članka, tj. šablona :) --E.A.Poe 01:05, 4 novembar 2019 (CET)

SljedećeUredi

Sada bi, nadam se, trebalo biti u redu. Sorry što nisam ranije uhvatio, promaklo mi je ovo nekako :) --E.A.Poe 04:41, 30 novembar 2019 (CET)

Šablon:CitatUredi

Objasnio sam na SRZ. Šablona za citiranje imamo nekoliko i slobodan si napraviti novi po svom ukusu, ali da ćeš tek tako subjektivno mijenjati hiljade članaka kod kojih su korisnici odabrali upravo takvu stilsku varijantu, ne dolazi u obzir. --Orijentolog (razgovor) 02:08, 3 decembar 2019 (CET)

Na SZR sam dao odgovor. Neću praviti novi nego mijenjati postojeće. Nije subjektivno, ponavljam, nego objektivno i s validnim razlogom. Nisu korisnici odabrali već jedan ili dva korisnika koji su radili na šablonu koji je napravio IP (koji možda i ne razumije šta je Vikicitat). Za ratovanje izmjenama se blokira. --Obsuser (razgovor) 02:12, 3 decembar 2019 (CET)
  Molimo vas da prestanete. Ako nastavite vandalizirati stranice, bit će vam zabranjeno uređivati Wikipediju.

--Orijentolog (razgovor) 02:11, 3 decembar 2019 (CET)

ZamolbaUredi

Zamolio bih Vas da prestanete poništavati izmjene na člancima koje trenutno uredjujem, kao i vršiti izmjene ukoliko nemate ništa značajno za dodati. Nekoliko ste puta poništavali promjene koje sam radio na članku Pascal (programski jezik). U jednoj od izmjena ostavili ste bilježku "revert; unapređivati članak bez poništavanja validnih izmjena drugih korisnika", pa da pojasnim koliko su Vaše izmjene "validne" i zbog čega ih poništih prije nego sam nastavio s uredjivanjem:

 • nisam mogao nastaviti tamo gdje ste Vi napravili nered;
 • promjene koje ste unijeli su izključivo strogo formalne birokratske naravi, recimo uklonili ste sve instance podebljanih slova (bold font) i ostavili bilježku "ne koristi se podebljanje osim za uvodnu odrednicu koja je glavna prema naslovu članka; redoslijed odjeljaka, format vanjskih veza", a boldirani font je bio potreban bar u pojedinim slučajevima u članku iz sledećih razloga:
  • članak je tehničke naravi, a ne knjižni esej; boldiranje sam koristio uglavnom tamo gdje se neki pojam prvi put spominje;
  • upotreba kurziva (italic) s grotesknim (sans-serif) fontovima nema smisla, jer je naglašavanje skoro neprimijetno, te izgleda "grotesknije" nego sam font. U redu, možemo diskutirati o tome da je trenutni izgled Wikipedia članaka samo prezentacijski markup, ali je to takodjer i boldiranje, odnosno naglašavanje za jednu razinu jače od italic fonta u terminima semantičkoga markupa. Čak i kad se članak renderira u neki drugi ambijent ili format (recimo PDF), gdje se koriste serifni fontovi, ostaje sans-serif na mjestima kao što su naslovi, podnaslovi, tablice, liste itd;
  • neke tipografske konvencije izvan konteksta takodjer nemaju smisla, npr. to da se boldiranje koristi u specijalnim situacijama, čak i sa serifnim fontovima, ali ipak se koristi za naglašavanje. Ova konvencija je nastala u vrijeme kad su groteskni fontovi upotrebljavani izključivo na naslove i reklame, i nikom nije padalo na pamet da neku ozbiljnu knjigu, a kamoli enciklopediju, tiska recimo fontom Helvetica. Upotreba grotesknih fontova za štivo novijega je datuma, izum Interneta i računalnih sučelja;
  • uvažio sam Vašu primjedbu, i nakon poništavanja Vaših izmjena uklonio ipak većinu instanci boldinga u normalnim paragrafima, ali sam ga zadržao u nenumeriranim listama, preformatiranim tekstovima i nekim definicijama, te Vam poslao zahvalu nakon što sam unio još neke druge promjene nakon dugotrajnoga rada, koje ste Vi opet poništili, uklonivši sva podebljanja;

Takodjer ste poništili svojim uredjivanjem i neke druge moje izmjene, recimo to što sam uklonio stare komentirane linkove koji su stojali pored novih (i jedne i druge sam svojevremeno osobno ja dodao). Onda ste uklonili prazne redove izmedju podnaslova i paragrafa, što je takodjer štetno, jer oni koji se bave malo više bilo kakvim kodiranjem, programiranjem, ili markupom, znaju vrlo dobro koliko su prazni redovi dobri za preglednost izvornoga kôda. Promijenili ste već drugi put redoslijed odjeljaka Navodi i Vanjske poveznice, te opet promijenili naslov Navodi u Reference. Uklonio sam te izmjene jednom već iz sledećih razloga:

 • iako sam primijetio da na većini Wikipedijinih članaka odjeljak referenci stoji prije odjeljka za vanjske linkove, smatrao sam da je odjeljak Vanjske poveznice sastavni dio samoga članka, pa je stoga logično da reference i druge zabilježke budu na samom kraju. Ako postoji pravilo na Wikipediji da svaki članak mora imati strogo vanjske linkove nakon referenci, molim da me netko uputi na link gdje je to pravilo izričito navedeno, u suprotnom molim Vas, kao i druge "policajce" na ovoj Wikipediji da poštujete stilove pojedinih autora;
 • takodjer sam vratio "Navodi" umjesto "Reference", iako nemam ništa protiv ovoga drugoga naziva, i ja ga koristim, ali mi smeta kad netko izpravlja moj "pravopis", rječnik itsl. Mislim da je politika ove Wikipedije da poštuje sve dosadašnje ortografije sa SH govornoga područja, a ako netko od "glavnih" smatra suprotno i ima argument (link), neka me uputi, pa da odmah mogu odustati od bilo kakvoga budućega uredjivanja ili dodavanja novih članaka. Razlog zašto nisam htio pisati na hr Wikipediji je taj da tamo ne bi tolerisavali moju morfonoložku ortografiju, "srbizme" i druge "izme", kao i to što sam htio imati mir od kojekakvih "Mir-Harvena", ali izgleda ni ovdje čovjek ne može imati mira od raznih cenzora, birokrata i ostalih koji "administriraju po kućama".

Trebam takodjer napomenuti i to da ste na mojoj stranici za razgovor umetnuli template za "predpregled", te naveli dva članka koje sam u zadnje vrijeme uredjivao, kao stranice koje "pune" povijest nedavnih izmjena, nakon čega sam stekao dojam da se Vaši doprinosi na ovoj Wikipediji svode uglavnom na pogledanje nedavnih izmjena te parazitiranje i vršenje cenzure nad istim. Članak o Pascalu je stojao preko 10 godina nedotaknut, osim od wiki-botova, te nekolicine konstruktivnih izmjena od drugih urednika i poništavanja "vandalizama", a Vi se niste udostojili izvršiti ni jednu jedinu izmjenu, no sad ste odjednom dojurili da "pripomognete" kad netko ozbiljno radi na njemu. Osobno nisam ni imao namjeru prepravljati članak koji sam počeo uredjivati 2008. od klice preuzete s hr Wikipedije 2005, ali nisam mogao preći preko svojega nekadašnjega "diletantizma" i neznanja kojim je odisao ovaj članak, te sam se poduzeo poduhvata da od članka napravim nešto pristojno. U slučaju da je netko drugi do sad bio napravio nešto od članka, pa bilo to čak i gore od mojega početništva, i da je pritom uklonio sve moje omaške, ja ne bih učinio više ništa. Ali s obzirom da sam počeo, a nisam još završio, želim to odraditi što kvalitetnije i bez ometanja sa strane. Drugu od navedenih stranica sam napravio od nule na ovoj Wikipediji, i to su za sad jedina dva krupna doprinosa s moje strane. Jučer sam dodao neke unutarnje linkove i pojmove u članak Programski jezik koji je napisao netko drugi, ni to ne bih uradio da već nisam 2008. dodao jednu nedovoljno temeljitu izmjenu, ali i zbog toga sam se već pokajao. Odlučio sam da će se ubuduće moji doprinosi na ovoj Wikipediji svoditi uglavnom na dopisivanje novih, trenutno nepostojećih članaka, uz eventualne dodatke ili izpravke unutranjih linkova te možda izpravke pokojih očiglednih tipfelera u člancima koje su drugi pisali. Za uredjivanje započetih članaka od drugih, pa bili oni netaknuti i dugi niz godina, ne vjerujem da ću imati dovoljno vremena.

Vama bih savjetovao da uredjujete i pišete članke iz neke oblasti koja Vas zanima ili u koju se nešto razumijete, umjesto da ovako "šarate" po trudu i radu drugih. Koliko vidim, na sr Wikipediji ste blokirani zbog sličnoga ponašanja.

Ukoliko netko od administratora smatra da je ovakvo moje uredjivanje na Wikipediji loše i manjkavo, molim da mi se blokira i ukine nalog odmah, da ne nastavljam bez razloga bezpotrebnu farsu.

Što se tiče "predpregleda", primio sam na znanje, jasno mi je, trudim se, ali ponekad neke manjkavosti postanu vidljive tek nakon izvijesnoga vremena, a neki su tipfeleri u člancima preživjeli i godine i višestruka uredjivanja dok ih nisam uočio. Čak sam i u ovom odjeljku morao vršiti višestruko uredjivanje, jer su mi "omakli" neki nedostatci. --User:Punk Rollonja 11:52, 3 decembar 2019‎

Nazad na stranicu korisnika "Obsuser/1".