Razgovor o Wikipediji:Tihi konsenzus

Možemo li ga nazvati tihi ili prećutni konsenzus? --Mladifilozof 22:57, 30 rujan-септембар 2011 (CEST)

Mislim da je Prećutni možda i bolji izraz nego tihi i nemam ništa protiv da se unese i prećutni kao alternativni naziv, ili osnovni ako niko drugi nema ništa protiv.--Antidiskriminator 23:47, 30 rujan-септембар 2011 (CEST)
Nisam siguran da je prećutni bolje od tihi. Reč prećutno čini mi se može da znači da se o nečem unapred pričalo ili dogovaralo ali da se ćutalo kada je trebalo odlučivati. Doduše u takvoj sintagmi "prećutnog konsenzusa", dakle unapred dogovorenog konsenzusa, možda bi čak i bilo ekvivalentno originalnom pojmu, ali jednostavno meni lično termin prećutan ima nekakav malo negativan prizvuk. Zato nisam za to da menjamo naziv. No, da se uvede kao alternativa, tome nisam mnogo protivan, mada mi i tako nije baš po volji. Eto, samo nešto zakeram. Pozdrav, --Biblbroks 09:52, 1 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Tvoj komentar nije zakeranje već argumentovan stav koji je u svakoj diskusiji poželjan. Pošto unos alternativnog naziva ne menja bitno suštinu teksta i pošto očigledno postoji saglasnost da se uvede prećutni konsenzus kao alternativni naziv (podržan i u velikom broju izvora) uneću ga u test kao alternativni naziv. --Antidiskriminator 12:05, 1 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Mogu li samo dodati svoje mišljenje da "tihi" konsenzus rješava eventualne probleme koje bi eventualno stvorili oni koji preferiraju izraz "prešutni"? --OC Ripper 12:10, 1 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Možeš. Dodaj. Ako i ne dodaš ja sam se već lol-ovao. :-) --Biblbroks 12:17, 1 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Nazad na projektnu stranicu "Tihi konsenzus".