Razgovor o šablonu:Kategorija nije u upotrebi

Funkcija:

Ovaj šablon se koristi za označavanje kategorija koje nisu u upotrebi i čiji članci bi trebali biti prebačeni u dugu kategoriju.


Cut & Paste


{{Kategorija nije u upotrebi|"Ime ispravne kategorije"}}

Diskusija uredi

Jel` postoji neka razlika izmedj ovog sablona i sablona {{category redirect}}? Mozda se jedan koristi u jednim slucajevima a drugi za neke druge, samo sto ja to ne znam. --Biblbroks (razgovor) 21:36, 9 ožujak-март 2012 (CET)

Meni se čini da je razlika u tomu što predložak "Kategorija nije u upotrebi" stavljamo u one kategorije čiji sadržaj treba prerazmjestiti, kako bi sama kategorija iz nekog razloga bila obrisana (kao nepotrebna, pogrešno imenovana i sl.). A "category redirect" je najobičnije preusmjeravanje, samo što ovdje preusmjeravamo kategorije.
Kad smo već kod toga, zašto ja ne mogu preusmjeravati kategorije? Koh-i-Noor (razgovor)
Mora se staviti sledeći šablon u kategoriju: {{Category redirect|Novo ime kategorije}} da bi ona sadržavala tekst "Ova kategorija je premještena ...". Dakle samo se prekopira ovaj boldovani tekst, i umesto "Novo ime kategorije" stavi odgovarajuće ime kategorije gde je ona "premeštena". Sama kategorija se ne može bukvalno premestiti, već se ona isprazni od svih članaka (svaki članak koji je u toj kategoriji se iz nje udalji) i tek onda ima smisla stavljati pomenute šablone. Nadam se da je jasnije. --Biblbroks (razgovor) 22:50, 9 ožujak-март 2012 (CET)
A, sad je sve jasno! Koh-i-Noor (razgovor) 22:52, 9 ožujak-март 2012 (CET)
Nazad na stranicu "Kategorija nije u upotrebi".