Razgovor:Pobratimstvo

ne znam kako je ovdje regulisana cirilica,ali ako je jezik srpskohrvatski,na jeziku pod tim imenom su oba pisma bila ravnopravna. Prethodni nepotpisani komentar napisao je korisnik Андрија (razgovordoprinosi)

Šta ćemo s ovim člankom? --Igor Windsor (razgovor) 19:08, 20 decembar-просинац 2014 (CET)
"Хрватски пјевач српског поријекла, Марко Перковић Томпсон"... Cute ;) --Igor Windsor (razgovor) 19:09, 20 decembar-просинац 2014 (CET)

Ja to nisam istraživao na osnovu njegovog ličnog porijekla,prezimena..to je učinio jedan čovjek koji se time bavi,ima na netu...vec na osnovu drugih stvari.U pjesmi Geni kameni na Poljudu 2002.g.u 3,33 min je etno dio pjesme gdje izleze njegovi zemljaci,iz dalm zagore,muskarci sa srbskim narodnim nosnjama,crveno,plvo bijelim,tzv cg nosnjama. A Bernhard Svarc u knjizi o CG pise zasto su te nijanse nosnje takve,zbog srbske trobojke,a pisao je sto je cuo tamo. Da je to tako dokazuje i Somijer,koji navodi s pocetka 19.v.carape jarkih boja,dakle ne bijele,a kako je kasnije uvedena trobojka to su djelomicno promijenili nosnju,bar boju carapa,da bi se dobile te boje. Druga stvar,njegovi su svi motivi vezani za ratnicki stalez,pobratimstvo,ratnici svjetlosti itd itd,ako se izuzme povrsinsko ustastvo. Prema tome nema sumnje da je in pripadnik srb.naroda,iako ima kao katolik drugu nacionalnu svijest od one koju potvrdjuje sve njegovo zavicajno predanje. --Андрија (razgovor) 20:44, 20 decembar-просинац 2014 (CET)

Nazad na stranicu "Pobratimstvo".