Razgovor:Masakri u Glini

Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Masakri u Glini.
Rad na člancima


Nacionalistička pretjerivanja uredi

Ovaj tekst je tipičan primer nacionalističkih pretjerivanja i dokaz zašto izbjegavamo preuzimanje tekstova o zločinima s drugih wiki. Također ovaj tekst niti nije napisan u enciklopedijskom obliku.

Po pitanju nacionalističkih pretjerivanja želim reći da je u crkvi 27.7. 1941. godine ubijeno po podacima srpskog narodnog vijeća Hrvatske 1291 osoba i to je bilo vrlo lako provjeriti, ali ..........

Po pitanju neenciklopedijskog oblika želim reći da gotovo jedino s što ima ovaj tekst je izjava svjedoka, a moje pitanje glasi da li se ikada u britanniki, jugoslavenskog, hrvatskoj ili srpskoj wiki našao tekst napisan u sličnom obliku ??--Rjecina2 09:31, 26 oktobar-листопад 2010 (CEST)

i zasto je onda mladifilozof preuzimao uopste tekst sa hr wikipedije o pokolju u bosanskom grahovu? ako moze taj tekst moze i ovaj ... nije mi do svadje oko ovih tema ali da nije stavljem clanak o bosanskom grahovu ne bi bio stavljen ni ovaj ... --Tekstovi 09:35, 26 oktobar-листопад 2010 (CEST)
Napisati tekst o pokolju je OK (iako mi ovdje nismo pretjerano sretni), ali on mora biti napisan u enciklopedijskom obliku s više-manje točnim podacima--Rjecina2 09:41, 26 oktobar-листопад 2010 (CEST)
iskreno nemam ni vremena , ni volje ni literature da se bavim pisanjem ovog clanka , zato sam i preuzeo sa sr , a treba imati na umu da zbog nekih clanaka nisu pretjerano srecni ni na sr strani..eto nadam se da je sve rayjasnjeno sada... --Tekstovi 09:50, 26 oktobar-листопад 2010 (CEST)

ako vam vec smeta ovaj clanak izbrisite ga , ali rekao sam vec da na ovoj wikipediji postoji masu clanaka koji su prilicno POV, recimo kilometarski clanak o istrazi poturica za koji se ne zna pouzdano ni je li se odigrala ali su zato dodate cifre i dogadjaji na osnovu gorskog vijenca ... itd... itd da ne nabrajam (srpska okupacija albanije , svetosavski nacionalizam, bogumili u srednjovjekovnoj srbiji , cpc itd.) ... a clanak o grahovu je vec izazvao rat izmjena u kojem ja nisam ucestvovao vec drugi ...--Tekstovi 10:13, 26 oktobar-листопад 2010 (CEST)

Tekst ne smeta, ali mora biti napisan u enciklopedijskom obliku--Rjecina2 10:22, 26 oktobar-листопад 2010 (CEST)

evo, stigoh najzad da se pozabavim malo spornim pitanjima, ubacio sam izvore za broj žrtava i malo pročistio stil članka. takođe sam sređivao i pomenuti članak o pokolju u grahovu. ispričavam se što nisam stigao ranije.--Mladifilozof (razgovor) 03:41, 29 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Nazad na stranicu "Masakri u Glini".