Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Sadko (razgovor | doprinos)
arhiviram
oznaka: zamijenjeno
Sadko (razgovor | doprinos)
odgovor
Red 3:
== Kratak odmor ==
Pozdrav, svojim vlastitim trudom zaradio si kratak odmor od sh.wiki u trajanju od mesec dana zbog ličnih uvreda i napada (npr. "priprost", "diskriminatorno-priproste doskočica komentare", "površno-licemjerni pristup", "pseudointelektualno-građanistički upakovanih srbofobičnih istupa i stanovišta", "elementarno neobrazovan", "u svojoj aroganciji i neobrazovanju", "infantilno-anarhističkim ophođenjem", "malo nas je ali smo... dodati po želji", "verbalnim grebanjem", "uberklinačkog pristupa", "crni gavran diskriminatornog ponašanja po fabričkim podešavanjima", "potrebna ili željena pomoć se može potražiti i na prikaldnijem mjestu") te širenja nacionalne mržnje i netrpeljivosti (npr. "srbofobičnih istupa i stanovišta", "neonacistima, fašistima i srbošovinistima", "novopridošli negativni fenomeni, izbjegli sa hr.wiki i foruma.hr na en.wiki"). --[[Korisnik:Igor Windsor|Igor Windsor]] ([[Razgovor sa korisnikom:Igor Windsor|razgovor]]) 23:23, 13 decembar 2022 (CET)
:Bok {{ping|Igor Windsor|}}, zar u vas ne postoji sistem opomena ili stepenovanog bloka? Upitno izbalansirana odluka, no ne vidim ništa iznenađujuće.
:Istina jeste da sam prvi sh.wiki ban pošteno zaslužio. Moj istupi su bili planski izbrušeni u cilju testiranja ranije postavljene hipoteze. Uspio sam u svom naumu. O tome više u nekoj bližoj budućnosti. Pojedinačne kvalitete i uzročno ukupan kvalitet projekta ste vrsno pokazali, zbog čega mi je neizmjerno drago i milo. Čestitke i na imenovanju novog administratora, fantastično će se uklopiti i uz prave mentore uznapredovati. I hvala neizmjerno na preuzimanju istog lokalno polukencelovanog tereta, win/win je situacija.
:No, ono što sam želio kazati, i ne očekujem konkretan ili pozitivan odgovor, jeste da si u obrazloženju blokade potpuno neosnovano i neistinito ustvrdio da sam nekoga diskriminisao na nacionalnoj osnovi. Neupućeni čitalav u moj [https://sh.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Zahtjevi_za_dodjelu_administratorskog_statusa#Aca test pulsa sh. projekta] bi možda i mogao povjerovati u takvu, gotovo klevetu. Ne znam da li si rješio da dodaš razlog više kako bi dužina bana imala formalan smisao ili si pogrešno protumačio moje pisanje. Sa jednim izuzetkom sam u cjelini komentarisao ponašanje korisnika i to je sve. Dio korisnika čijeg si ponašanja veoma precizne opise izvukao u svome gornjem obrazloženju, uopšte nije aktivan ovdje, već je odavno uklonjen sa hr. i en. wiki. Dakle, u pitanju je apsolutno neistina i zahtjevam da se ukloni tvrdnja da "širim mržnju" budući da je gruba neistina, plasirana usputno i bez osnova, utoliko podlije pošto sam u biti izrazito tolerantan i tradicionalno liberalan čovjek. Živio. — [[Korisnik:Sadko|Sadko]] ([[Razgovor sa korisnikom:Sadko|razgovor]]) 17:26, 14 januar 2023 (CET)