Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 100:
::Hvala, onda ću ostaviti kako jest. Što se navodne ''[[:en:Yazdânism|religije]]'' tiče, to je zapravo pseudonaučni pojam tj. mitomanska izmišljotina jednog nacionalističkog kurdskog autora (Izady) koji je time pokušao obuhvatiti tri potpuno nepovezane sekte odnosno vjerska pravca i to bez ikakvih relevantnih dokaza, zbog čega termn nećeš naći u niti jednom stručnom djelu. Nacionalistička homogenizacija obično se svodi na etničke grupe ili jezike, ali ovo na vjerskoj osnovi je nešto sasvim originalno i vjerojatno jedinstven primjer, otprilike kao da druide i Anglikansku Crkvu pokušaš obuhvatiti pod neki novi termin kao "izvorno englesko". Engleski članak je koma – dio se referencira na tog Izadyja, dio je irelevantan, a ostatak nereferenciran. Ne mogu vjerovati da čak postoji rubni šablon, gdje su ubačena dodatna dva vjerska pravca, te pod sljedbenike stavljeni marksistički (implicitno i ateistički) [[Kurdistanska radnička stranka|PKK]] i [[Abdullah Ocalan]]. :) Bez ikakvog preuveličavanja, smatram da je en.wiki na dobrom putu da premaši hr.wiki po budalaštinama. --[[Korisnik:Orijentolog|Orijentolog]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orijentolog|razgovor]]) 00:52, 26 oktobar-листопад 2014 (CEST)
::: Ha ha! Pa nađi reference, ostavi komentar, tamo se takve stvari relativno brzo rješavaju. Ima posebna diskusija samo za takve stvari ([[:en:Wikipedia:Fringe theories/Noticeboard]]). Nemoj da se tisuće neukih čitatelja pogrešno obrazuju... --[[Korisnik:Ivan Štambuk|Ivan Štambuk]] ([[Razgovor sa korisnikom:Ivan Štambuk|razgovor]]) 01:02, 26 oktobar-листопад 2014 (CEST)
::::Pametnije bi bilo reći neka se nađu reference za potkrijepiti tvrdnje, jer dobro se sjećam da sam još prije par godina potrošio dosta vremena tražeći po akademskoj literaturi takvu klasifikaciju, no nisam našao baš ništa. Upravo sam bacio oko na google scholar i books pa ista situacija – nema niti jednog ozbiljnog autora ili djela gdje se iti spominje. Otprilike ista situacija kao da netko ubaci reference na Deretića ili onog Dolića o Isusu "Srbinu" ili "Hrvatu", pa sad ti nađi literaturu koja izričito kaže "Isus nije Srbin/Hrvat". :) Zanimljivo je da su svi doprinosi na temu te "religije" i pripadajućeg šablona pisani preko IP-a, a nitko ih kroz godinu i pol dana nije provjeravao. Njihov projekt, njihov problem. Nije to jedini sporni članak tamo, srodnih bisera ima na desetke, ali ''otom-potom''. --[[Korisnik:Orijentolog|Orijentolog]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orijentolog|razgovor]]) 02:09, 26 oktobar-листопад 2014 (CEST)