Lapovo – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 24:
Okosnicu privrede čine mala i srednja preduzeća među kojima su: KOLOR PRES, EKO GRAFO DUGA, SOMIL, D&N SANI, ALFA, FIT STEP, kao i mnogi drugi koji upšljavaju veliki broj radnika sa teritorije Opštine Lapovo. Privrednici Lapovo su još 2006. godine osnovali „Udruženje privatnih preduzetnika“. Kroz formiranje Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u Lapovu, očekuju se bolje održavanje kontakata između Opštine Lapovo, privrednika sa teritorije opštine, kao i potencijalnih domaći i stranih investitora. Opština Lapovo je član Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj i nalazi se u procesu certifikacije opština.
Certifikacijom Opština Lapovo bi postala deveta opština/grad u Srbiji sa povoljnim poslovnim okruženjem. Ovim bi značajno bio otvoren put Lapovu evropskim pristupnim fondovima i razvoju same opštine. Značajno je napomenuti, da je Lapovo i jedinstveni muzej pod vedrim nebom. U Lapovu dobar deo stanovništva je živeo i danas živi od rada na železnici. Spajajući tradiciju i sadašnjost, Skupština Opštine Lapovo je svojom Odlukom proglasila Lapovo za „Grad muzej železnice“. Svake godine, 14. oktobra u Lapovu se održava i Međunarodna izložba umetnika Grad muzej železnice.
 
== Tehnologija i razvoj ==
 
Lapovo je medju prvima u Srbiji imalo web stranicu, koju je uradio Borjan Zlatkovic jos 1997 godine, 2000 godine prvu u regionu instalira bezicnu internet mrezu na 2.4 ghz a dve godine kasnije i na 5 ghz, koje je aktulena i danas (ssid Infostil 1).
 
{| width="50%" style="background:transparent; "