Dječji križarski rat – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nova strana: 4efrfrr
 
Nema sažetka izmjene
Red 1:
Dječji križarski rat je naziv za nekoliko fiktivnih i stvarnih događaja koji su se odigrali 1212 godine i koji se sastoje u kombinaciji nekih od sljedećih događaja. To su: vizija jednog dječaka, pohod djece prema južnoj Italiji, pokušaj oslobođenja Svete zemlje i prodaja djece u ropstvo. Postoji nekoliko izvještaja o ovome, no taj pojam je još uvijek tema diskusije povjesničara. Jedno od shvaćanja ovog je da je u Francuskoj ili u njemačkoj jedan dječak propovjedao o tome kako ga je poslao Isus i zahtjevao je da predvodi sljedeći križarski rat.
4efrfrr
Radi svojih proročanstava i čuda dobio je mnogo sljedbenika, a među njima moguće je da je bilo čak 20000 djece. Poveo je svoje hodočasnike na jug prema Sredozemnom moru, gdje je vjerovao da će se more rastvoriti. To se, nije dogodilo, no nastavio je pohod prema Jeruzalemu zahvaljujuću dvojici trgovaca koji su ponudili svojih sedam brodova. Djeca su tada ili bila prodana u roblje ili su poginula u brodolomu. Znanost ipak govori da je ovo više legenda nego činjenica.
 
 
 
 
. Djeca su tada bila ili odvezena u Tunis i prodana u roblje, ili su poginula u brodolomu. Prema nekim izvještajima, djeca nikad nisu ni došla do mora, umrijevši ranije ili odustavši od pohoda zbog gladi i iscrpljenosti. Znanost je, međutim, pokazala da je ovo dugo prevladavajuće shvaćanje više legenda nego činjenica.