Prvi makedonski rat – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 49:
 
==Borbe se nastavljaju==
Rimljani su pokušavali zauzeti [[Korint]], ali ih je Filip odbacio. Filip je krenuo na [[Elis]], glavnu bazu [[Etolski savez|Etolskog saveza]] protiv [[Ahajski savez|Ahajaca]]. Rimljani dolaze sa pojačanjem od 4.000 vojnika. Međutim Filip zarobljava u blizini 4.000 vojnika. Vraća se u Tesaliju na vesti o ilirskim upadima na severu. Rimljani napadaju isturene makedonske posede.
 
Rimljani su pokušavali zauzeti [[Korint]], ali ih je Filip odbacio. Filip je krenuo na [[Elis]], glavnu bazu [[Etolski savez|Etolskog saveza]] protiv [[Ahajski savez|Ahajaca]]. Rimljani dolaze sa pojačanjem od 4.000 vojnika. Međutim, Filip zarobljavaje u blizini zarobio 4.000 vojnika. Vraća se u [[Tesalija|Tesaliju]] na vesti o ilirskim upadima na severu. Rimljani napadaju isturene makedonske posede.
Atal, komadant Etolskog saveta morao se vratiti u svoj [[Pergamon]] da ga brani od kralja Bitinije. Rimljani se vraćaju u Eginu, tako da Filip ima slobodne ruke. On brzo zauzima grad za gradom, sada kada nema blizu neprijateljske flote. Opet predstavnici neutralnih država nastoje ugovoriti mir [[207. pne.]] . [[Etolski savez]] je teško pritisnut, ali još ne dovoljno da bi pristao na Filipove uslove.
 
Atal,Pergamski komadantkralj Etolskog savetaAtal morao se vratiti u svoj [[Pergamon]]Pergam da ga brani od kralja [[Bitinija|Bitinije]]. Rimljani se vraćaju u Eginu, tako da Filip ima slobodne ruke. On brzo zauzima grad za gradom, sada kada nema blizu neprijateljske flote. Opet predstavnici neutralnih država nastoje ugovoriti mir [[207. pnest.]] e. [[Etolski savez]] je teško pritisnut, ali još ne dovoljno da bi pristao na Filipove uslove.
 
==Mirovni sporazum==