Дигиталне хуманистичке науке – razlika između verzija

m
robot kozmetičke promjene
m (Bot: migracija 1 međuwiki veza sada dostupnih na stranici d:Q1026962 na Wikidati)
m (robot kozmetičke promjene)
 
 
=== Циљеви ===
Дигиталне хуманистичке науке имају више циљева. Један од њих је да систематично укључе компјутерску технологију у активности научника из области хуманистичких наука, тако што ће укључити у употребу различите технике анализе текста, система за управљање информацијама из области географије, производња заснована на узајамној сарадњи колега, интерактивне игре и хуманистичке дисциплине, као што је то пракса у савременим емпиријским друштвеним наукама.
Савез дигиталних хуманистичких организација такође надгледа заједничку годишњу конференцију, која се данас зове Конференција дигиталних хуманистичких наука.
 
Центар за дигиталне хуманистичке науке проучава развој теоријских наука и практичне употребе дигиталних технологија у истраживању, настави и промоцији филолошких, лексикографских, књижевних и других наука. Више о раду Центра можете сазнати на сајту http://humanistika.org/.
 
=== Проблеми и ограничења ===
=== Референце ===
 
Универзитетска библиотека «Светозар Марковић» из Београда определила се да, пратећи трендове развоја библиотечке професије и савременог високог школства, подстиче и прати развој дигиталних хуманистичких наука на Универзитету у Београду и академској заједници Србије. У ту сврху Библиотека организује предавања, преводи текстове из те области и чини их доступним преко свог сајта. Више о овим и другим активностима Библиотеке на пољу дигиталних хуманистичких наука можете сазнати на њеном сајту, пратећи линк http://unilib.bg.ac.rs/dh/rs/.
 
[[Kategorija:Humanističke nauke]]
20.730.146

izmjena