Razgovor:Historija srednjovjekovne Srbije – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 1:
U članku: "Historija srednovekovne Srbije" sa predhodne strane,nisu navedeni izvori a ni autori. Pored toga vrvi od mnoštva neistina (netačna je titula Lazara, netačno je učešće Lazara u boju na Pločniku na Srpskoj strani, istina da je Lazar Muratov saveznik, Lazar nije bio nikad vladar nijedne Srbije, u vreme Kosovske bitke vladar Srbije je bio kralj Tvrtko dva puta krunisan: u Đurđevim stubovima po pravoslavnom obredu i Ahmićima od djeda Bosanske crkve). Potpuno je netačan tok Kosovske bitke u kojoj bizantijski, naglo prebogati, despot Lazar (titulu dobio od popa Vaseljenskog - Vasionskog)tok Kosovske bitke samo povremeno osmatra "kroz prste" spremajući nargile, haš, meso ovnujsko... kod Samodreže za očekivanog pobednika i svog saveznika i prijatelja Murata. Pored ovih netačnosti prosuta je gomila laži i bljuvotina sa kojima se Srbi prikazuju kao potpuno blesavi.
Istorijski tekstovi bez navođenja dokumenata i autora dokumenata, nemaju nikakvu vrednost već predstavljaju samo bljutavu propagandu srpskih okupatora.
Ja nisam istoričar i to je razlog što neću da ispravljam navedeni članak.
Ovo pišem kao upozorenje Srbijanskim istoričarima da počnu da se bave istorijom kao naukom i naučnom istinom, i da batale ovakvo Bizantisanje za sva vremena. Srbija se više puta gradila i još bolje rasturala na ovakvim istorijskim obmanama. Ponovo je gradite na bizantijskim bljuvotinama (uz blagoslov 3. Rima), to vam je kao da gradite dvorac bez temelja i na septičkoj jami.
Nazad na stranicu "Historija srednjovjekovne Srbije".