Žepa – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 22:
{{...}}
 
==Sport==
U ZepiŽepi je postojao FK ZepaŽepa, KK ZepaŽepa, AK ZepaŽepa, RK ZepaŽepa i SahovskiŠahovski Klub ZepaŽepa (SKŠK ZepaŽepa je prenesen u sarajevoSarajevo i takmicetakmiči se pod imenom SakovskiŠahovski Klubklub [[Sabrija TabakovicTabaković]]). Poznatiji sakistišahisti su Zijad BajicBajić, Alil Cesko Hlebac, Hajrudin Cesko Sahkonja/ZivotinjaŽivotinja, Huso Kulovac, DizdarevicDizdarević Ibraim, Huso Cesko, Hazim StitkovacŠtitkovac, Medo JahicJahić, Samir CocalicCocalić, Beno Kudrovac, Salim Cesko i mnogi drugi. Poznati atleticariatletičari ZepeŽepe su: Hamza AlicAlić (bacackuglebacač kugle i diska, visestrukivišestruki prvak BiH), Edhem Kacevic (bacacbacač kugle i diska, visestrukivišestruki prvak BiH)... ZepaŽepa je imala i RagbyRagbi Klubklub Union koja je igrala druguDrugu jugoslovensku ligu! Postojao je i rvackirvački, boxerskibokserski i karatskikaratški klub ZepaŽepa. Treba napomenuti da je OdbojkaskiOdbojkaški klub ZepaŽepa bio prvak regionalne/medjuopstinskemeđuopštinske lige i regionalnog kupa (16 trofeja): 1985, 86, 87,88, 89, 90, 91, 92.-1992, ali nisu nastupili nikad u republickoj ligi BiH zbog slabe ekonomieekonomske situacije.... Poznatiji odbojkasiodbojkaši su bili Radenko RadovicRadović, Velemir DjurivicĐurivić Veljo, Obren CiprigicCiprigić Debeljko, Salman RuzdijaRuždija, Saria Cesko, Ago Podzic, Juso Hodzic, Marko Mamic, Zdravko Boksic, Ramiz Dedaic i tako dalje...
ZepaŽepa je bila prvak regieregije u navlacenjunavlačenju Konopcakonopca 11 puta (tri puta druga i pet puta trecatreća), U navlacenjunavlačenju konopca su bili prvaci BiH 10 puta (doprvaci dva i dva trecatreća mjesta) i prvaci [[Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija|SFRJ]] su bili sedam puta i prvaci evropeEvrope tri puta... U navlacenjunavlačenju konopca su cakčak imali ligu od osam klubova.
 
Da nie Zepa pala KK Zepa bi parirala KK Sirokom i KK Bosni i pitaj boga koliko bi donieli Zepi drzavni kupova i titula prvaka i bili bi garant ucesnici Jadranske ljige, a da ne pricamo o rukometu, ragbiju i atleici.
ZepskiŽepski fudbalski stadion se je zvao "Zaoble lave" kapacitet 5000 sjedecih mjesta, a dvorana se je zvala Carska Arena sa kapacitetom od 3500 sjedecihsjedećih mjesta.
 
 
== Stanovništvo ==