Momčilo Bajagić Bajaga – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
godina snimanja filma ispravljena
Gramatika
Red 32:
Od ranih 80-ih, Bajaga je frontmen benda [[Bajaga i instruktori]], jednog od komercijalno najuspešnijih [[Srbija|srpskih]] pop/rok bendova svih vremena. Veći deo života je proveo živeći i radeći u [[Zemun]]u.
 
Muzičku karijeru je počeo sa 14 godina u bendu TNT, a karijera mu je krenula izuzetnim tokom kada se sa 18 godina kao ritam gitarista priključio bendu [[Riblja čorba|Riblja Čorba]]. Prvo je nastupao samo na nekim pesmama tokom koncerta, potom se pojavljuje kakokao koautor na nekim pesmama a ubrzo za Riblju Čorbu se pojavljuje kao kompletan autor i to sa par hitova od kojih je najpoznatijanajpoznatiji "Kad hodaš...". Ukupno je sa Čorbom snimio 5 albuma.
 
Zapažen je bio nastup grupe "Frka" koja je za emisiju "Rokenroler" snimila spot za Bajaginu pesmu "Pustite me druže". Pošto je u međuvremenu napisao i pesme koje nisu odgovarale senzibilitetu Riblje Čorbe rešio je da ih izda na posebnom albumu kao solo ploču. Radi snimanja novog albuma skuplja iskusne muzičare, a prijatelji ga nagovaraju da novi materijal odsvira na par koncerata.