Hogan's Heroes – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m Bot: dodato Authority control 2
Dodan sadržaj
oznake: mobilno uređivanje mobilno veb-uređivanje
Red 41:
 
Često se smatra da je kao inspiracija za TV-seriju poslužio igrani film ''[[Stalag 17]]'' iz [[1953]]. godine u produkciji ''[[Paramount Pictures]]''. Filmski studio je kasnije tužio producente serije zbog kršenja autorskih prava.
 
Likovi
Saveznici
 
Pukovnik Robert E. Hogan ([[Bob Crane]])-lukavi viši časnik [[Zračnih snaga Vojske SAD-a]] koji je ujedno i predvodnik grupe,osmišljava i provodi tajne operacije u logoru te upravlja zapovjednikom pukovnikom Klinkom
i narednikom Schultzem.
Narednik James Kinchloe ([[Ivan Dixon]])-[[afro-američki]] ekspert za radio-veze koji odlično imitira glas [[Adolfa Hitlera]] kad je potrebno.
 
Narednik Andrew Carter ([[Larry Hovis]])-stidljivi niži časnik koji posjeduje veliko znanje o [[kemiji]]. Carter odlično oponaša Hitlera i druge njemačke vojnike.
 
Desetnik Louis LeBeau ([[Robert Clary]])-
pripadnik Snaga Slobodne Francuske koji je odličan [[kuhar]] i patriotski [[Francuz]].Svojim jelima potkupljuje narednika Schultza.Nizak je,što mu omogućava da ulazi u objekte poput kutija,sefova i kolica usprkos tome što je [[klaustrofobičan]].
Desetnik Peter Newkirk ([[Richard Dawson]])-pripadnik [[Kraljevskih zračnih snaga]] čija je uloga da bude grupin džepar,mađioničar,kartaš, krivotvoritelj i obijač sefova.On također odlično imitira Hitlerov glas,ali i britanskog premijera [[Winstona Churchilla]].
 
Nijemci
 
Pukovnik Wilhelm Klink ([[Werner Klemperer]]-nesposobni komandant logora i pripadnik [[Luftwaffea]] kojim Hogan vrlo lako manipulira.Poznat je po frazi "Nijedan zatvorenik nije pobjegao iz Stalga 13".Najveći mu je strah da ga nadređeni ne otprave na rusku frontu.
 
Narednik Hans Georg Schultz ([[John Banner]])-jednako nesposobni Klinkov ađutant koji je prijateljski nastrojen prema zarobljenicima.Kada uhvati u akciji Hogana i njegove ljude odgovara s frazom "Ne vidim ništa, ništa".Oni ga
potkupljuju sa čokoladama,štrudlama i pilećim krilcima.Kao i Klink strahuje od toga da ne bude poslan na rusku frontu.
 
== Kontroverze ==