CSI: Crime Scene Investigation – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 105:
==== Glavni likovi ====
 
'''Gilbert Grisom''' (od 1. do 9. sezone; epizodnuepizodno u 11. sezoni i 15. sezoni''Završetku''; tumačio ga ''[[William Petersen]]'') šef je noćne smjene forenzičkog odjela Las Vegasa i forenzički entomolog s doktoratom iz biologije na UCLA.
 
'''Ketrin Vilouz''' (od 1. do 12. sezone; epizodno u 14. sezoni i 15. sezoni''Završetku''; tumačila je ''[[Marg Helgenberger]]'') zamjenik je Gila Grisoma na mjestu šefa noćne smjene.
 
'''Sara Sajdl''' (od 1. do 8. i od 11. do 15. sezone; epizodno u 9. i 10. sezoni; tumačila je ''Jorja Fox'') bila je analitičar materijala i elemenata.
Red 117:
Kapetan '''DŽejms Bras''' (u seriji od 1. do 14. sezone; epizodno u 15. sezoni; tumačio ga ''[[Paul Guilfoyle]]'') bio je šef CSI-tima u Las Vegasu dok nije vraćen u Odjel za ubistva u drugoj epizodi.
 
'''Gregori Sanders''' (od 3. do 15. sezone i ''Završetak''; epizodno u 1. i 2. sezoni; tumačio ga ''Eric Szmanda'') najprije je bio DNK-analitičar.
 
'''Dr. Albert Robins''' (od 3. do 15. sezone i ''Završetak''; epizodno u 1. i 2. sezoni; tumačio ga ''Robert David Hall'') glavni je okružni patolog.
 
'''Sofija Kurtis''' (u 7. sezoni; epizodno u 5., 6., 8. i u 11. sezoni; tumačila je ''Louise Lombard'') detektivka je u Odjelu za ubistva.
 
'''Dejvid Hodžis''' (od 8. do 15. sezone i ''Završetak''; epizodno od 3. do 7. sezone; tumačio ga ''Wallace Langham'') laboratorijski je tehničar i specijalista za razne vrste materijalnih tragova koji je iz [[Los Angeles]]a premješten u Las Vegas.
 
'''Rajli Adams''' (u 9. sezoni; tumačila je ''[[Lauren Lee Smith]]'') bivša je policajka iz [[St. Louis]]a koja je postala forenzičarka.
Red 131:
'''Vend Sims''' (u 10. sezoni; epizodno do 6. do 9. i u 11. sezoni; tumačila je ''Liz Vassey'') je [[DNK]]-tehničarka.
 
'''Dejvid Filips''' (od 10. do 15. sezone i ''Završetak''; epizodno od 1. do 9. sezone; tumačio ga ''David Berman''), čiji je nadimak "Super Dejv", pomoćnik je dr. Robinsa.
 
'''Diebenkorn Rasel''' (od 12. do 15. sezonesezonei ''Završetak''; tumačio ga je ''[[Ted Danson]]'') je došao kao novi vođa nakon Rejevog odlaska na kraju 11. sezone.
 
'''Morgan Brodi''' (od 12. do 15. sezone i ''Završetak''; epizodno u 11. sezoni; tumačila je ''Elisabeth Harnois'') je ćerka šerifa Konrada Eklija koja se pridružila timu na početku 12. sezone.
 
'''DŽuli Finlej''' (u seriji od 12. do 15. sezone; tumačila je ''[[Elisabeth Shue]]'') je zamenila Ketrin na mestu pomoćnika šefa smene.
 
'''Henri Endrus''' (od 13. do 15. sezone i ''Završetak''; epizodno od 5. do 12. sezone; tumačio ga ''Jon Wellner'') je laborant.
 
==== Epizodni likovi ====