Bon Jovi – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m robot Dodaje: tl:Bon Jovi
Autobot (razgovor | doprinos)
m održavanje
Red 56:
Atlantic i Mercury su zvali. Jednom kad je Bongiovi sastavio svoj bend i počeo svirati na nastupima i otvaranjima za lokalne talente, privukli su pažnju diskografskog urednika Dereka Shulmana, koji je potpisao Johna za Mercury Records, dio kompanije PolyGram.
 
[[SlikaDatoteka:Bon Jovi live.jpg|thumb|Bon Jovi uživo u [[Stuttgart]]]]
 
Uz pomoć svog novog menedžera Doca McGheeja, prvi album benda, [[Bon Jovi album|Bon Jovi]], bio je objavljen 21. siječnja 1984. Album je postao zlatan u USA (prodano je preko 500,000) I bio je objavljen također u UK. Grupa je pronašla sebe kao predgrupa za ZZ Top na Madison Square Gardenu (prije nego im je prvi album bio objavljen), i za Scorpionse i KISS u Europi. Također su se pojavili na American Bandstand.
Red 76:
Godine 1994, Bon Jovi su objavili "greatest hits" album naslovljen [[Cross Road]], koji također sadrži dvije nove pjesme: hit singlove "[[Always]]" i "Someday I'll Be Saturday Night", kao I novu, dorađenu verziju "[[Livin' On A Prayer]]" naslovljenu "Prayer '94" koja je objavljena samo na američkoj verziji albuma. Izgovor riječi 'prayer' u novoj verziji bio je promijenjen zbog greške u miksanju, te se čuje kao 'rayer. Pjesma "[[Always]]" bila je originalno napisana za soundtrack filma Romeo Is Bleeding, ali nakon što su pogledali (i nije im se svidjelo) film, bend je odlučio da pjesmu neće prepustiti producentima, već će ju umjesto na filmu objaviti na "[[Cross Road]]". Spot za "Always" uključuje Keri Russell, popularnu američku glumicu poznatu po ulozi u TV seriji Felicity i glumca Jacka Noseworthyja, poznatog po ulozi u filmu Podmornica 571 iz godine 2000. Pjesma se popela na broj 4 na US Top listi i na broj 1 u zemljama širom Europe, Azije i Australiji.
 
[[SlikaDatoteka:Richie Sambora Dublin 2006.jpg|thumb|Richie Sambora u [[Dublin]]u [[svibanj]] [[2006.]]g.]]
 
Sa [[Hughom McDonaldom]] koji svira bas gitaru na novijim snimkama, [[Alec John Such]] morao je biti otpušten. Iako, do danas, još uvijek postoji nagađanje je li bio otpušten ili je otišao po vlastitoj želji. Jon je tvrdio da je razlog ušlagiranost na pozornici, previše grešaka dolazilo je sa strane svirača basa. Pogreške su se mogle popravljati za vrijeme snimanja u studiju, ali teško ih je bilo sakriti uživo na pozornici. Such je porekao mnoge od ovih tvrdnji u intervjuu ubrzo nakon otpuštanja, ali kasnije je priznao da je bilo ponešto istine u njima. Jon je objavio u javnost da otada nema više kontakta članova benda i Aleca. Alec se čak opet priključio bendu na pozornici za jednu pjesmu ([[Wanted Dead Or Alive]]) tijekom "domaćeg" nastupa na Giants Stadiumu godine 2001. Dok još nije postao službena zamijena, Hugh McDonald je odrađivao snimanje u studiju i sviranje basa uživo otada, uz glasine da je snimao bas zvukove I na prijašnjima albumima. Bon Jovi je izjavio, vezano uz Suchov odlazak: "Naravno da je teško. Ali naučio sam to prihvatiti i poštovati. Činjenica je da sam ja radoholičar, uđem u studio, iziđem iz njega, odem na pozornicu, siđem s nje, želio bih raditi sa muzikom danju i noću, ali to ne mora značiti da se svi ostali moraju prilagoditi tom rasporedu. Alec je već neko vrijeme želio napustiti bend, pa nije to došlo baš kao potpuno iznenađenje."
Red 108:
Bon Jovijev dugo očekivani novi album, [[Have A Nice Day]], objavljen je 20. rujna 2005 (USA), slijedila je internacionalna turneja koja je počela početkom studenog. Album je zasjeo na vrhove top lista širom svijeta, stigavši ravno na mjesto broj 2 na Billboardu prvog tjedna prodaje. Bon Jovi su tada imali najbolji prvi tjedan u karijeri, prodalo je preko 202,000 albuma. " [[Have A Nice Day (song)|Have A Nice Day]]" bio je prvi singl sa tog novog albuma, a debitirao je na radiju širom svijeta 18. srpnja 2005. godine. Sljedeći singl, "[[Who Says You Can't Go Home]]", otada je također debitirao, uključujući verziju snimljenu kao duet sa country pjevačicom [[Jennifer Nettles]] iz benda [[Sugarland]]. U svibnju 2006. godine, Bon Jovi su ušli u povijest postavši prvi rock and roll bend koji ima broj 1 odmah na Billboardovoj top listi Hot Country. Treći singl sa albuma nazvan je "Welcome to Wherever You Are".
 
[[SlikaDatoteka:Bon Jovi Dublin 2006.jpg|thumb|Bon Jovi uživo u [[Dublin]]u, [[20. svibnja]] [[2006.]]g.]]
 
Ubrzo nakon objavljivanja Have A Nice Day, bend se počeo pripremati za novu svjetsku turneju koja će trajati kroz 2005 i 2006 godinu. Ova turneja, nešto kraća nego prethodne sa planiranih samo 75 nastupa – donosi bend na brojne pozornice i arene širom svijeta. U originalu bilo je planirano da budu prvi izvođač koji će nastupati na novom stadionu Wembley , no kako bilo, konstrukcijska kompanija Multiplex koja stoji iza izgradnje novoga stadiona objavila je da stadion neće biti spreman do 2007. godine. Koncert je zbog toga pomaknut na Milton Keynes National Bowl sa istim datumima nastupanja. Slijedili su nastupi u Japanu i po Europi, Bon Jovi su produžili turneju i vraćaju se u USA tijekom ljeta 2006 na nekoliko nastupa po stadionima, uključujući 3 nastupa u rodnom gradu benda New Jerseyju na Giants Stadiumu te u Philadelphiji, Bostonu, Pittsburghu, te Chicagou.