Otvori glavni meni

Izmjene

Dodana 4 bajta ,  prije 10 godina
Vrlo je brzo postao jedan od najpoznatijih lokalnih stanovnika, te je tu slavu pokušao [[1970]]. iskoristiti kao kandidat za šerifa [[okrug Pitkin|Okruga Pitkin]]. Tokom kampanje se zalagao za dekriminalizaciju droge, a izbore je tijesno izgubio. Svoja je iskustva kasnije opisao u poznatom članku ''[[Battle of Aspen]]''.
 
Godinu dana kasnije Thompson je put u [[Las Vegas]] radi izvještavanja s lokalne moto-utrke iskoristio kao inspiraciju za reportažu od koje je napravio roman ''[[Fear and Loathing in Las Vegas (roman)|Fear and Loathing in Las Vegas]]'', koji je postalo njegovo najpoznatije djelo. Iako je i ranije eksperimentirao s Gonzo novinarstvom, ta je knjiga postala najbolji primjer tog stila, a mnogi je smatraju najboljim opisom početka kraja kako [[Američki san|američkog sna]], tako i kontrakulture 1960-ih.
 
Thompson je sličan stil primijenio pokrivajući za časopis ''[[Rolling Stone]]'' kampanju [[Demokratska stranka SAD|Demokratske stranke]] za predsjedničke izbore 1972. godine, a od koje je nastala hvaljena knjiga ''[[Fear and Loathing on the Campaign Trail '72]]''.
Anonimni korisnik