Razlike između izmjena na stranici "Branko Đurić Đuro"

Dodana 1.384 bajta ,  prije 7 godina
nema sažetka uređivanja
 
Tijekom prve polovice lipnja 1984. godine, na drugom kanalu TV Sarajeva počela se emitirati Top lista nadrealista. Đuro, sada poznat pod svojim navedenim nadimkom, postao je istaknut član glumačke ekipe. Igrao je više likova, a onaj koji mu je priskrbio najviše pozornosti bila je uloga čuvara u TV stanici, čija je omiljena uzrečica "Ćega, ba".
 
Doživjevši naglu popularnost, Đuro, kao student ASU-a, dobiva uloge u zanimljivim reklamnim spotovima za promicanje turizma na planinama okolo Sarajeva - poput Jahorine i Bjelašnice - ovog puta sa uzrečicom "Joj razlike, drastićne", izrečene sa jakim sarajevskim naglaskom omiljenoj publici. Spomenuti spotovi postali su značajni također zbog melodije nalikn ''jingleu'', koju je kompozirao Goran Bregović Brega, sa Đurom koji pjeva o planinama. Ista se melodija kasnije pojavljuje u pjesmi Bijelog dugmeta "Hajdemo u planine" na sljedećem studijskom albumu Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo, izdanom u studenon 1986. godine, samo što ju ovaj put pjeva pjevač grupe, Alen Islamović. Zbog Bregine navike da nemilosrdno reciklira stari materijal, identičnu melodiju je 1992. godine otpjevao Iggy Pop kao "Get the Money", za službeni ''soundtrack'' filma Arizona Dream (red. Emir Kusturica).
 
1985. godine, Đuru je, još na svojoj prvoj godini, izabrao Kenović za glavnu ulogu u TV drami ''Ovo malo duše'', dirljivu priču o odrastanju koju je napisao Ranko Božić, i koja je 1986. godine prikazana na TV Sarajevu. Đuro je igrao Ibrahima Halilovića, koji nakon ženine smrti, odjednom postane samohrani otac u zabačenom bosanskohercegovačkom selu. Ova uloga dovela je do još nekoliko dramatičnijih: u seriji Znak (TV Sarajevo) i filmu Vanja (TV Novi Sad).
 
 
 
=== Glazbena karijera ===