Branko Đurić Đuro – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 29:
Rođen je u obitelji sa ocem Srbinom i majkom Muslimankom. Otac mu je umro kad je imao samo jednu godinu, a kad je imao četrnaest, majka mu se udala za slikara Branka Popovca. Đuro je tako proveo dio svojih tinejdžerskih godina sa očuhom koji je poticao umjetničke sklonosti u njemu.
 
1981. Đuro se pokušao upisati na novoosnovanu Akademiju scenskih umjetnosti, na Univerzitetu u Sarajevu, ali je bio odbijen. Pridružuje se zatim grupi sarajevske mladeži koja je radila Top listu nadrealista, 15-minutni radijski segment koji bi se puštao kao dio tjednog programa zvan PRIMUS (Priče i muzika subotom), na drugom kanalu Radio Sarajeva.

Nakon što je izgradio dobru glumačku, počeo je i sa glazbenom karijerom, gdje se okušao u više bendova. Prvi su bile Ševe, iz ranih 80-ih, koje je osnovao sa prijateljem iz djetinjstva, Nedimom Babovićem. Poslije se, 1983. godine, Đuro priključuje punkerskom SCH-u, ali je onda ipak prešao u Bombaj štampu, gdje se ponovno priključuje Nedimu. Glumačka karijera postala je nešto manje bitna, iako je i aktivnost u bendu bila većinom sporadična, te su tek 1987. godine izdali prvi album, premda poznati postaju još puno prije.
 
==Filmovi==