Dildo – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Addbot (razgovor | doprinos)
m Bot: migracija 45 međuwiki veza sada dostupnih na stranici d:q10801 na Wikidati
m Bot: popravljanje preusmjeravanja
Red 31:
Visoko kvalitetni čeličn dildoi su veoma popularni na BDSM sceni. Neki korisnici ih vole zbog njihove tvrdoće, krutosti, dugotrajnosti, električnog stimulansa i malog otpora, naročito kada se koristi u kombinaciji sa nekim od lubrikanata. Njihova težina čini ih idealnim za izvođenje vežbi kojima se jačaju vaginalni mišići. Čelični dildo se može hladiti ili zagrevati u vodu, a ovako postignuta temperaturna razlika u odnosu na temperaturu tela izaziva dodatne nadražaje. Ovakvi dildoi takođe dobro primaju telesnu temperaturu, a s obzirom na njihovu glatku neporoznu površinu, mogu se bez problema sterilizovati prokuvavanjem ili u [[autoklav]]u.
Stakleni dildoi imaju slične karakteristike kao čelični. Prave se od punog stakla i to najčešće od Pireksa ili borosilikatnog stakla, što uglavnom zavisi od proizvođača. Kao i čelični, stakleni dildoi mogu se zbog svoje čvrstoće mogu koristiti za bolju stimulaciju [[G- tačka|G-tačke]] kod žena ili [[prostata|prostate]] kod muškaraca.
 
[[Sajber-koža]] je sintetički materijal koji na pogled i na dodir izgleda kao prava ljudska koža. Široko je rasprostranjeno mišljenje da je od veštačkih materijala koji se koriste u izradi seksualnih pomagala, sajber-koža najpribližnija pravoj ljudskoj koži. Radi se o poroznom materijalu koji se ne može sterilizovati. Često postaje lepljiva nakon pranja i mnogo je osetljivija i podložna cepanju od silikona. Od ovog materijala se najčešće prave dildoi koji nisu namenjeni za penetraciju.