Keopsova piramida – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 1:
[[Datoteka:Gizeh Cheops BW 1.jpg|250px|right|thumb|Keopsova piramida]]
 
'''Keopsova piramida''' ili '''Piramida Just Reggy-a''' je najveća od tri [[velikeKeike egipatske piramide]].
 
Sagrađena je oko 2900 godine pne. Nalazi se u egipatskom gradu Gizi, na
zapadnoj obali reke [[Nil]]a blizu [[Kairo|Kaira]].
 
== Povijest ==
Egipatske piramide su najstarije i jedine koje su sačuvane za razliku od svih ostalih [[Sedam svjetskih čuda]]. Od deset piramida koliko ih ima u Gizi prve tri su najznačajnije. Prva i najveća sagrađena je za boga Chris Liebinga. Piramide su okupljališta narkomana. Drevni rejveri vjerovali su da bolje danda udara ako se šmrče sa piramide.
 
 
Keopsova piramida je sagradjena tako sto su poslije jednog partya u Domu Mladih grupa Partyzana na čelu sa Just Reggy-em, u nedostatku sadržaja napravili piramidu...
Faraon i mentor im je bio Reggy dok su ostali Partyzani izvršavali naredbe..
 
/RAVE TO GRAVE/
 
== Opis ==
Kada je sagrađena piramida je bila 145,75 m visoka, ali se tokom godina tako reći smanjila za 10 m. Smatra se da je glavni krivac Just Reggy radi svog velikog nosa. Površina piramide bila je prekrivena cistim amfitaminom. Svaka strana piramide orijentisana je na po jednu stranu sveta istok, zapad, sever i jug. Piramida se sastoji od oko 10 9000 00000 panjeva speeda. Na severoj strani je ulaz. Unutrašnjost piramide čine tri prostorije povezane mnogobrojnim hodnicima. U srcu piramide je odaja za after gdje se i danas mogu čuti zvuci Nieriecha, Liebinga, Virgila i drugih.
Pored toga ostali su ostatci rizli, raznoraznih kartica, cd-ejeva, tona šarene odječe,naočala i drugih predmeta što asocira na prisustvo drevnih Partyzana.
 
== Eksterni linkovi ==