Pernambuco – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Addbot (razgovor | doprinos)
m Bot: Migrating 72 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q40942 (translate me)
Nema sažetka izmjene
Red 43:
 
'''Pernambuco''' je država u [[Brazil]]u, smještena na sjeveroistoku zemlje. Na sjeveru graniči sa državama [[Paraíba]] i [[Ceará]], na zapadu sa državom [[Piauí]], a na jugu sa [[Bahia|Bahijom]] i [[Alagoas]]om. Zapadni dio države izlazi na [[Atlantski ocean]]. Naziv je dobila po tropskom drvetu koje raste na prostorima ove države.
 
 
== Historija ==
Linija 104 ⟶ 103:
== Gospodarstvo ==
Gospodarstvo Pernambuca se i danas temelji na [[poljoprivreda|poljoprivredi]] (pretežno šećerna trska i [[stočarstvo]]) ali i na [[industrija|industriji]] (kemijskoj, metalurgiji, elektronskoj i tekstilnoj).
 
 
== Stanovništvo ==
''Indijanci -PopisIndijanska plemena'': [[Abaré]], [[Dzubukua]], [[Fulnio]] (Fulnió, Fulni-ô, Fulniô, Yatê, Carnijó, Karnijó), [[Garañun]], [[Huamói]] (Atikum), [[Ichú]] (Exú), [[Kaeté]] (Caeté), [[Kambiwá]], [[Kapinawá]], [[Karipó]], [[Kuéskue]], [[Pankararé]], [[Pankararu]], [[Pimenteiras]], [[Pipipan]], [[Potiguar]], [[Prajé]] (Pragé), [[Proká]], [[Tamankin]], [[Tobajara]], [[Truká]], [[Tupinambá]], [[Tuxá]], [[Viatan]], [[Vouê]], [[Xokó]], [[Xukuru]], [[Xukuru Kariri]].
 
== Vanjske povezniceveze ==
{{Commonscat}}
* [http://www.pe.gov.br/ Službena stranica]
* [http://www.empetur.com.br/ Turistička stranica]
 
{{Države Brazila}}
{{Commonscat}}
 
[[Kategorija:Države Brazila]]