Wikipedija:Pijaca – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 709:
::Oslovljavati nekoga imenom kojim on ne želi da ga se oslovljava je uznemirijuće po oslovljenog pa zbog toga može delovati u najmanju ruku netaktično. No, hajde to po strani. Mislim da iako mi nemamo usvojenu politiku clean starta, novog početka, možemo se donekle usmeravati prema takvima na drugim vikipedijama. Na en recimo u uvodu kaže: ''The two most common reasons for wanting a clean start are to make a fresh start after recognizing past mistakes, and to avoid harassment. The old account must be clearly discontinued, and the new account must avoid editing patterns or behaviors that would allow other users to recognize and identify the account. It is expected that the new account will be a true "fresh start," will edit in new areas and avoid old disputes, and will follow community norms of behavior.'' E sad možda je diskutabilno da li je naš kolega sa ovim nalogom ispoljio obrasce uređivanaja ili ponašanja koja ga povezuju sa nekim starim nalogom, ali nisam siguran da mu se može zameriti da započinje stare raspre ili da uređuje u starim oblastima. Doduše, pre svega stoga što nisam siguran koje su bile stare svađe i oblasti u koje je korisnik pod starim nalogom bio uključen. No, svakako možemo dopustiti malo više manevarskog prostora kolegi jer na ovoj vikipediji korisnik sa nalogom Velimir Ivanovic koliko ja uviđam i nije pravio probleme, pa se našem Kolegi2357 može valjda bar toliko progledati kroz prste i makar ga ne oslovljavati nekim (na drugim vikiipedijama) ozloglašenijim korisničkim imenom ako mu već to toliko smeta. Ova vikipedija je ionako zbeg za mnoge urednike sa drugih južnoslovenskih vikipedija, hajde da ne dovlačimo tamošnje svađe i/ili probleme ovamo. Šta mislite? --[[Korisnik:Biblbroks|Biblbroks]] ([[Razgovor sa korisnikom:Biblbroks|razgovor]]) 18:06, 30 srpanj-јул 2012 (CEST)
::<small>Naknadni dodatak:</small> Naravno sugestija o nedovlačenju tuđih problema i/ili svađa se odnosi i na Kolegu2357. Mnogo više nego na zajednicu. Ostalim kolegama sam to uputio u upitnoj formi, kolegi to upućujem u [[:sr:imperativ|imperativ]]noj formi: molba, savet, zapovest - biraj sam. Dakle, Kolego2357, molim te ne dovlači probleme ni svađe sa drugih vikipedija na ovu vikipediju! --[[Korisnik:Biblbroks|Biblbroks]] ([[Razgovor sa korisnikom:Biblbroks|razgovor]]) 18:19, 30 srpanj-јул 2012 (CEST)
 
Kad smo već kod novog početka mi imamo jedan fini tekst na tu temu a sve lepo piše u prvom pasusu [[:sr:Википедија:Нови_почетак]]. No evo i bez obzira na sve ja više neću kolegu oslovljavati imenom kojim on ne želi samo pod uslovom da prihvati sve kritike i sugestije koje mu se upućuju pa čak i od onih koji nisu administratori na ovoj vikipediji. Toliko, nadam se da će se ipak situacija malo popraviti i stanje smiriti.--[[Korisnik:Zarathushtra|Zarathushtra]] ([[Razgovor sa korisnikom:Zarathushtra|razgovor]]) 18:28, 30 srpanj-јул 2012 (CEST)