Popis NGC objekata (3000-3999)

Merge-arrows 2.svg Predloženo je da se ovaj članak spoji s člankom Popis NGC objekata (3001-4000).
Molimo vas da svoje mišljenje o ovom prijedlogu iznesete na stranici za razgovor.

3000 - 3099Uredi

Ime Rektascenzija Deklinacija Zviježđe Prividni sjaj Dimenzije Vrsta objekta Napomena
NGC 3000 09h 49m[1] +44° 08′[1] Veliki medvjed dvostruka zvijezda[1]
NGC 3001 09h 46m 18,7s -30° 26′ 18″ Zračna pumpa 11,8 2,9'x1,9' galaksija
NGC 3002 09h 48m 57,1s +44° 3′ 24″ Veliki medvjed 11,8 zvijezda
NGC 3003 09h 48m 36,5s +33° 25′ 22″ Mali lav 11,5 5,8'x1,3' galaksija
NGC 3004 9h 49m 2,1s +44° 6' 42" Veliki medvjed 16,45 zvijezda
NGC 3005 09h 49m 14,9s +44° 07′ 49″ Veliki medvjed 14,4 1,1'x0,2' galaksija
NGC 3006 09h 49m 17,3s +44° 01′ 32″ Veliki medvjed 14,9 0,7'x0,2' galaksija
NGC 3007 09h 47m 45,5s -06° 26′ 18″ Sekstant 13,6 1,3'x0,5' galaksija
NGC 3008 09h 49m 34,3s +44° 06′ 08″ Veliki medvjed 14,6 0,5'x0,3' galaksija
NGC 3009 09h 50m 11,1s +44° 17′ 41″ Veliki medvjed 12,7 0,8'x0,7' galaksija
NGC 3010 09h 50m 33,9s +44° 19′ 07″ Veliki medvjed 14,6 1,9'x0,6' galaksija
NGC 3011 09h 49m 41,3s +32° 13′ 16″ Lav 13,4 0,9'x0,8' galaksija
NGC 3021 09h 50m 57s 33° 33′ 15″ Mali lav 12,2 1,6'x0,9' spiralna galaksija
NGC 3030 09h 50m 10,5s -12° 13′ 35″ Vodena zmija 13,3 1,0'x0,9' galaksija
NGC 3031 09h 55m 33s +69° 03' 55" Veliki medvjed 6,90 26,9' x 14,1' spiralna galaksija M81, dio grupe M81
NGC 3032 09h 52m 08,2s +29° 14′ 12″ Lav 11,7 2,0'x1,8' lećasta galaktika
NGC 3033 09h 48m 30s -56° 25′ 18" Jedro 8,8 otvoreni skup
NGC 3034 09h 55m 52,2s +69° 40' 47" Veliki medvjed 8,40 11,2' x 4,3' nepravilna galaksija M82, dio grupe M81
NGC 3035 09h 51m 54,0s -06° 49′ 15″ Sekstant 12,7 1,6'x1,4' spiralna galaksija
NGC 3036 09h 49m 15,9s -62° 40′ 32″ Kobilica 12,7 otvoreni skup
NGC 3054 09h 54m 28,9s -25° 42' 13" Vodena zmija 11,40 spiralna galaksija
NGC 3251 10h 44m 00s +11° 42' 00" Lav 9,70 7,3' x 4,4' spiralna galaksija M95, dio grupe Leo I
NGC 3268 10h 46m 48s +11° 49' 00" Lav 9,30 7,8' x 5,2' spiralna galaksija M96, dio grupe Leo I
NGC 3379 10h 47m 48s +12° 35' 00" Lav 9,30 5,3' x 4,8' eliptična galaksija M105, dio grupe Leo I
NGC 3593 11h 14m 36s +12° 49' 00" Lav 10.90 4,9' x 2,1' spiralna galaksija dio Leo Triplet I
NGC 3623 11h 18m 54s +13° 05' 00" Lav 9.30 9,0' x 2,3' spiralna galaksija M65, dio Leo Triplet I
NGC 3627 11h 20m 12s +13° 00' 00" Lav 8,90 9,1' x 4,1' spiralna galaksija M66, dio Leo Triplet I
NGC 3628 11h 20m 18s +13° 35' 00" Lav 9,50 13,1' x 3,1' spiralna galaksija dio Leo Triplet I
NGC 3992 11h 57m 36s +53° 22' 00" Veliki medvjed 9,80 7,5' x 4,4' spiralna galaksija M109

ReferenceUredi

  1. 1,0 1,1 1,2 R. W. Sinnott, editor (1988). The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and Star Clusters by J. L. E. Dreyer. Sky Publishing Corporation and Cambridge University Press. ISBN 0-933-34651-4.