Odostražnik riječi od četiri slova

Odostražnik riječi od četiri slova, odostražni (a tergo) rječnik koji je sastavio i tehnički obradio Radoš Pušonjić, a koji je ciklostilirano izdalo Enigmatsko udruženje Čvor u decembru1975. godine u tiražu od 200 primjeraka. Rječnik ima 52 stranice dimenzija 20 x 14 cm i sadrži 5.679 neopisanih četveroslovnih riječi složenih odostražnim abecednim redom.

Rječnik Radoša Pušonjića

Autor se nije zadržavao na ocjenama zagonetačke valjanosti uvrštenih riječi, već prepušta sastavljačima križaljki da u duhu zagonetačkih normi i pravila sami ocijene svaku pojedinu riječ. Riječi je autor crpio iz 20 priručnika nabrojanih u popisu literature i u njima se može pronaći tačno značenje svake od njih. Od tako skupljenih riječi isti je autor 1976. godine izdao Enigmatski rječnik 4 u kome su riječi opisane i složene normalnim abecednim redoslijedom.

Urednik ovog odostražnika i pisac predgovora bio je Stjepan Horvat. Isti izdavač izdao je i Odostražnik riječi od pet slova Stjepana Horvata (prvo izdanje 1972, drugo u maju 1975) te Odostražnik 5 1982. godine, koji je pripremio Jovan Nedić.