O. K. Connery, također poznat i pod naslovom Operation Kid Brother (sh. Operacija mlađi brat) je italijanski špijunski film snimljen 1967. godine u režiji Darija Sabatella, koji se često navodi kao jedan od najbezočnijih pokušaja da se eksploatira fenomenalna popularnost filmova o Jamesu Bondu.

O.K. Connery
originalni poster
RežijaAlberto De Martino
ProducentDario Sabatello[1]
Scenario
Uloge
Muzika
FotografijaGianni Bergamini[2]
MontažaOtello Colangeli[1]
StudioProduzione D.S.[1]
Datum(i) premijere
20. 3. 1967 (1967-03-20)
Zemlja Italija[1]
Jezikitalijanski

Počeo se snimati nedugo nakon što je Sean Connery objavio da nakon Samo dvaput se živi više neće tumačiti Bondov lik. Naslovni lik u O. K. Connery, pak, tumači Conneryjev mlađi brat Neil Connery; on se u filmu, pak, zove dr. Neil Connery i radi kao vrhunski plastični kirurg i hipnotizer. Radnja prikazuje kako ga britanska tajna služba angažira da zamijeni svog neimenovanog starijeg brata kako bi razbio zavjeru kriminalne organizacije THANATOS da pomoću super-magneta onesposobi sve mehaničke uređaje u svijetu.

O. K. Connery, koji se snimao na lokacijama u Maroku i Španiji, uspio je uz nepoznatog Conneryja okupiti prilično impresivnu glumačku ekipu čiji su članovi bili stekli slavu i popularnost u filmovima iz serije o Bondu. Glavni ženski lik je tumačila Daniela Bianchi, poznata kao Bondova djevojka Tatjana Romanova u Iz Rusije sa ljubavlju, a glavnog negativca tumači Adolfo Celi, koji je bio glumio glavnog negativca Larga u Operaciji Grom. Osim njih su se u filmu pojavili Bernard Lee i Lois Maxwell tumačeći kopije likova M i Moneypenny. Usprkos svega toga, O. K. Connery je dobio porazne kritike, pri čemu se često navodilo da predstavlja grotesknu parodiju filmova koje je nastojao imitirati. O. K. Connery je također bio povodom za dugogodišnju svađu među braćom Connery.

Vidi još uredi

Izvori uredi

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 „O.K. Connery”. Monthly Film Bulletin (London: British Film Institute) 35 (408): 78-79. 1968. 
  2. Mavis 2011: str. 234

Literatura uredi

  • Mavis, Paul (2011). The Espionage Filmography: United States Releases, 1898 through 1999. McFarland. ISBN 0786449152. 

Vanjske veze uredi