Kulturni centar Bihać

Javna ustanova Kulturni centar Bihać (JU Kulturni centar Bihać) glavni je nosilac svih kulturnih događaja i organizator svih kulturnih manifestacija od interesa za grad Bihać. Potiče i pomaže rad u svim segmentima kulturnih događanja, u stvaranju i promoviranju kulture na području općine Bihać, i djeluje na širu socialnu zajednicu, Unsko-sanski kanton. Kao vlasnik dobara kulturnog naslijeđa općina Bihać je nadležna za davanje suglasnosti na intervencije na istim, ovlaštenim ustanovama.

Bihaćko ljeto 2022 / Scensko - teatarski festival
Kulturni centar Bihać, glavni ulaz za vrijeme Bihaćkog ljeta

Kulturni Centar Bihać predstavlja prostor susreta publike i umjetnika nastalih iz ljubavi prema umjetnosti i kulturi. Osim događaja, kulturni centar je mjesto pojedinačnih izložbi, predstava i performansa glumaca koji dolaze iz drugih umjetničkih institucija.

Općinsko vijeće Bihać na sjednici održanoj dana 13. 7. 2007. donijelo je Zaključak kojim se poslovi organizacije i realizacije svih kulturnih manifestacija i programa od značaja za grad i općinu Bihać prenose sa općine Bihać na JU ”Kulturni centar” Bihać, uključujući i Festival scenskih umjetnosti ”Bihaćko ljeto” i produžene aktivnosti uz Festival.

Bihaćko ljeto uredi

 

Kulturni centar Bihać kao glavni nosilac i organizator svih kulturnih manifestacija i događaja na području grada Bihaća, po čemu je regionalno prepoznatljiv, upravitelj je manifestacije Bihaćko ljeto. Bihaćko ljeto jedna je od prvih scensko-teatarskih kulturnih dešavanja, kontinuirano djeluje i kroz raznovrsan program obuhvata bogata kulturna dešavanja u kalendarskom periodu početka ljeta.

Vanjski linkovi uredi